Michael Rasmussen szakaszgyőzelme sárga trikót is ért

Vágólapra másolva!
2007.07.15. 18:22
A dán Michael Rasmussen sikerével zárult a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France nyolcadik szakasza. A 165 kilométeres távot két perc negyvenhét másodperc előnnyel megnyerő Rabobank-versenyző a sárga trikót is megszerezte az előző szakaszt megnyerő Linus Gerdemanntól.

Vasárnap a második hegyi szakasznak vágott neki a Tour de France mezőnye (összességében ez a nyolcadik szakasz a francia körversenyen), a Le Grand-Bornard és Tignes közötti 165 kilométeres szakaszt teljesítették a versenyzők.

Az előző szakaszt meglepetésre az újonc Linus Gerdemann nyerte, de klubja, a T-Mobile menedzsere, Bob Stapleton úgy értékelt a szakasz előtt, hogy nagyon nehéz lesz megtartania a sárga trikót versenyzőjének.

Nem is sikerült, ugyanis az egyik hegyimenő, a Rabobank dán versenyzője, Michael Rasmussen remekelt, és hatalmas fölénnyel diadalmaskodott: két perc és negyvenhét másodperc előnyre tett szert a célszalagon másodjára áthaladó spanyol Iban Mayo előtt, aki a Saunier-Duval csapat színeiben versenyzett.

A harmadik pozíciót is spanyol versenyző, a Caisse d’Erpagne istálló kerekese, Alejandro Valverde szerezte meg.

A 33 éves Rasmussen győzelmével az összetett elsőségért járó sárga trikót is megszerezte. Előnye 43 másodperc Gerdemann-nal szemben, Iban Mayo pedig 2 perc 39 másodperccel van elmaradva a listavezetőtől. A dán versenyző harmadik szakaszsikerét aratta a Touron az elmúlt három évben.

Francia kerékpáros körverseny, nyolcadik szakasz

Le Grand-Bornand - Tignes, 165 km
1. Michael Rasmussen (dán, Rabobank) 04:49:40 óra
2. Iban Mayo (spanyol, Saunier Duval) 2:47 p. h.
3. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) 3:12 p. h.
... Cristoph Moreau (francia, AG2R) 3:12 p. h.
... Frank Schleck (luxembnurgi, CSC) 3:12 p. h.
... Cadel Evans (ausztrál, Predictoor-Lotto) 3:12 p. h.
... Andrej Kasecskin (kazah, Astana) 3:12 p. h.
...
Az összetett állása nyolc szakasz után:
1. Michael Rasmussen (dán, Rabobank) 15:37:42 óra
2. Linus Gerdemann (német, T-Mobile) 43 mp. h.
3. Iban Mayo (spanyol, Saunier Duval) 2:39 p. h.
4. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) 2:51 p. h.
5 Andrej Kasecskin (kazah, Astana) 2:52 p. h


Baleset a szakasz után, kómában egy néző

A szakasz befejeztével, útban a hotel felé összeütközött az egyik nézővel Patrik Sinkewitz, a T-Mobile csapat német kerekese a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi nyolcadik etapja után.

A dpa német hírügynökség beszámolója szerint a baleset akkor történt, amikor a luxemburgi szurkoló keresztezte a 26 éves versenyző útját. Az ütközés mindkét érintettjét mentőhelikopterrel kórházba szállították, Sinkewitz orra eltört, a szerencsétlenül járt néző pedig kómába esett.
(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik