Kajak-kenu: Fazekas-Zur szerint van esélye kijutni az olimpiára

Vágólapra másolva!
2020.05.22. 10:54
null
Fazekas-Zur Krisztina bízik a tokiói kvótában (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A kajak négyes tagjaként kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina azt mondta, úgy érzi, van esélye kijutni a jövő évre halasztott tokiói játékokra, így – bár korábban máshogy tervezte – folytatja a felkészülést.

 

A 39 éves, négyszeres világbajnok sportoló 2009 óta az Egyesült Államokban él, férje, Rami Zur egyben az edzője is, két kisfiuk van.

A kajakos az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta: győri klubja decemberben közölte vele, hogy nem támogatja tovább, úgyhogy új egyesületet is kell keresnie magának.

„Hogy hogyan tovább, azt egyelőre még nem tudom, nem terveztem ugyanis, hogy még jövőre is kajakozni fogok, legalábbis nem egy olimpiára készülve – árulta el. – A nagyobbik fiam ősztől iskolába megy, úgyhogy át kell rendeznünk az életünket. Még nem tudom, hogyan oldjuk meg, de keressük a megoldást, mert mindenképpen úgy tervezzük, hogy ezt az évet még végigkajakozom. Egyrészt nagyon sok energiát beleraktunk a felkészülésbe, amit nem szeretnénk, ha elveszne, másrészt úgy gondolom, hogy van esélyem kijutni Tokióba.”

Arra a kérdésre, hogy mi hajtja, Fazekas-Zur Krisztina azt válaszolta, nagyon szeret hazajönni Magyarországra, a nagyobbik fia remekül beszél magyarul, és szeretné, ha még a kisebbik is megtapasztalhatná, milyen „otthon lenni”.

„Utána nem tudom, milyen gyakran fogunk tudni majd hazamenni, úgyhogy őszintén szólva engem az motivál a legjobban, hogy az elmúlt években kialakított életstílusunkat családostul még egy kicsit tovább fenn tudjam tartani. Meg persze az olimpián is szeretnék újra ott lenni és még egyszer meghallgatni a Himnuszt vagy legalább érmet nyerni. Ez is nagyon fontos” – fogalmazott.

Hozzátette: tanult a tavalyi rosszabb évéből, amelyben nem sikerült bekerülnie a szegedi vb-csapatba, és bár tudja, hogy nincs bérelt helye a négyes hajóban és nagyon nehéz lesz bekerülnie, mindent megtesz majd a sikerért.

Fazekas-Zur Krisztina 2012-ben, Londonban, majd négy évvel később, Rio de Janeiróban nyert ötkarikás bajnoki címet a négyessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik