Kajak-kenu: Csay kvalifikálta magát a vb-re és az Eb-re

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.22. 19:48
Csay Renáta pénteken fölényesen megnyerte a női kajakosok számát a maratoni országos bajnokságon, és a válogatási elvek szerint ezzel már biztos világ- és Európa-bajnoki indulónak vallhatja magát.

Kiemeltként a kenus Kövér Márton is a vb-indulás kapujába került győzelmével, ám neki még Eb-dobogóra kell jutnia ahhoz, hogy megszerezze helyét a vb-csapatban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint pénteken a 15-szörös világbajnok Csay a második körben lépett el a mezőnytől, és sem a második helyen záró Kiszli Vanda, sem a harmadik Braun Boróka nem tudta vele tartani a lépést. A válogatás során kiemeltnek számító győri Csay ezzel a győzelemmel biztosította helyét a szeptemberi győri maratoni vb-n, valamint a nyári Eb-n is.

Kövérrel az U23-as korú Balla Levente tudta tartani a tempót egészen a negyedik körig, az elmúlt idényt sérülés miatt kihagyó Györe Attila a harmadik helyet szerezte meg.

A legnagyobb csatát a férfi kajakosok vívták. A második körben ellépett egy négytagú boly, Solti László, Boros Adrián, Petró Ádám és Havas Balázs felváltva vezetett, majd az utolsó futószakaszon meglógott Solti és Boros, akik óriási csatát vívtak az aranyéremért, és végül előbbi győzött.

Győrben a maratoni pályán most mutatkozott be a női kenu, az élen a Graboplast két büszkesége, Lakatos Zsanett és Takács Kincső csatázott az aranyért. Lakatos az utolsó futószakasz előtt robbantott, és magabiztosan nyerte meg a viadalt.

Szombaton a páros számokat rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik