Tipsport Liga: volt fehérvári hokis góljával kapott ki a MAC

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 20:28
null
Chris Langkow (szemben) két gólt ütött, mégis kikapott a MAC (Fotó: Dömötör Csaba)
Vereséggel kezdte a MAC Újbuda a Tipsport Ligát: a budapesti csapat 3–2-re kikapott a HK Nitra vendégeként a szlovák élvonalbeli jégkorongbajnokság pénteki játéknapján.

 

Chris Langkow révén a MAC szerezte meg a vezetést az első harmad derekán, és bár Jesse Gabrielle emberelőnyből egyenlített, a második periódus közepén megint a magyar csapatnál volt az előny – Langkow ezúttal emberhátrányból talált be.

A harmadik harmad Kale Kerbashian egyenlítő góljával kezdődött, majd hat perccel a vége előtt Judd Blackwater – aki 2015-ben rövid ideig a Fehérvár centere volt – a nyitraiak győztes gólját is beütötte.

TIPSPORT LIGA

HK NITRA (Nyitra, szlovák)–MAC ÚJBUDA 3–2 (1–1, 0–1, 2–0)
Nyitra, 2421
néző. Vezette: Müllner, M. Novák, Kacej, Orolin (szlovákok)
NITRA: Hanuljak – B. Mezei, Rais – Pupák, Olsen (1) – Sloboda (1), Versteeg – Nemec, Hrusík; RÁC (1), Kollár, BLACKWATER 1 – Gabrielle 1, KERBASHIAN 1, Schiedl (1) – Lusnák, Fetkovic, Simun – Csányi, Caládi, Pätoprsty. Edző: Andrej Kmec
MAC: Bálizs – McNally, Carlisle – Pozsgai, Macaulay – Garát, Blake Orbán – Fejes, Schleckmann; BODÓ (1), LANGKOW 2, BRANCE ORBÁN (2) – Sofron I., Strech, Nagy K. – Terbócs, Pitt, Klempa – Szigeti Á., Majoross B., Kreisz. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Kapura lövések: 25–34
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az első két harmadban nagyon jók voltunk, az öt emberünk végig együtt tudott maradni és mozogni, sok időt töltöttünk a támadóharmadban és sok helyzetet dolgoztunk ki. Mindent meg tudtunk valósítani, amin dolgoztunk, egy kivételével: nem lőttünk elég gólt – ennyi helyzetből többet kellett volna. A záró harmad már inkább a Nyitráé volt, s bár ott is volt sanszunk a három-egyhez, hoztunk néhány rossz döntést, amiből ők lőttek két gólt. Összességében jó visszajelzés volt ez a meccs, de hatékonyabbnak kell lennünk, és a meccs végéig kell koncentrálnunk!

A másik magyar érdekeltségű mérkőzésen
DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen (Zólyom, szlovák) 2–1
(1–0, 1–1, 0–0)

További eredmények: Michalovce–L. Mikulás 5–1, Detva–Trencín 1–2, Poprad–B. Bystrica 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik