Ted Sator távozik, Kevin Primeau lesz az utódja

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 07:53
null
Ted Sator leköszönt a szövetségi kapitányi posztról (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
Minden bizonnyal a Fehérvár edzőjét, Kevin Primeau-t kéri fel szövetségi kapitánynak a Magyar Jégkorongszövetség, miután Ted Sator bejelentette: nem marad a válogatottnál.

Ted Sator nem marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Minden szép volt, csodás időszakot töltöttem a magyar válogatottnál – mondta Sator. – Végig jól éreztem magam a társasággal, de azt hiszem, eljött az idő a váltásra. A csapattal elért két divízió 1-es ezüstérem azon eredményeim közé tartozik, amelyekre a legbüszkébb vagyok, ám akkor sem folytattam volna, ha feljutunk. A szlovén válogatottal megnyertem a divízió 1-es világbajnokságot, a magyarral kétszer ezüstérmes lettem úgy, hogy másodjára nagyon-nagyon közel voltunk a feljutáshoz… Mindenképpen érmet akartam szerezni, ami sikerült, elképesztően büszke vagyok a fiúkra, de odébb szeretnék állni."

A szakember elmondta, nincsenek tervei, még azt sem döntötte el, hogy folytatná-e az edzősködést. A szövetségnek viszont azt üzente, hogy ha a későbbiekben számítanak rá, akár tanácsadóként is szívesen visszatér.

Persze most sem fukarkodott a jó tanácsokkal: „A közeljövőben arra kell fókuszálni, hogy minél több tehetséget neveljenek ki a válogatottnak, mert nem elég, ha csak a Fehérvár játékosaira alapoz az együttes. Szeretném, ha a válogatottnál lenne folyamatosság, ezért is ajánlottam, hogy az eddigi stábból válasszanak új vezetőket a válogatotthoz."

A három segédedző Énekes Lajos, J. P. MacCallum és Kevin Primeau volt, a kapusedző pedig Dave Marlin. Közülük a Sapa Fehérvár AV 19 vezetőedzője, Primeau a legesélyesebb a jelöltségre, már csak a szokásjog alapján is, hiszen a közelmúltban az Alba Volán trénereiből előbb-utóbb szövetségi kapitány (is) lett.

PRIMEAU-T KÉRIK FEL

A Magyar Jégkorongszövetség csütörtöki ülésén jóváhagyták az előzetes, a távozó Ted Sator szövetségi kapitány utódlására kidolgozott tervet, és Kevin Primeau-t, a SAPA Fehérvár AV19 vezetőedzőjét kérik fel a poszt betöltésére.

Csütörtökön az MJSZ elnökségi ülés napirendi pont volt a kapitánykérdés is. A tavasszal az U18-as válogatott szövetségi edzőjeként is dolgozó Primeau szívesen elvállalná a feladatot.

„Ted mesélte nekem, hogy egyelőre visszavonul, és azt is, hogy engem ajánlott maga helyett. Élveztem a munkát az U18-as csapattal, és jelenleg ott tartunk, hogy a szövetség és én is kifejeztük érdeklődésünket. A legnagyobb kérdés, hogy össze tudnám-e egyeztetni a munkámat a válogatottnál és Fehérváron. Amennyiben a szövetség hivatalosan is felkér kapitánynak, le kell ülnöm megbeszélni a helyzetet Ocskay Gábor szakosztály-igazgatóval, de szerintem áldását adná a dologra. Július 31-én térek vissza Magyarországra, meglátjuk, mi történik addig."

Sator a közeljövővel kapcsolatban megjegyezte: „A következő világbajnokság igen nehéz lesz, az átszervezéssel még bonyolultabbá válik a válogatott feladata, hiszen az A-csoport mindkét kiesőjével meg kell mérkőznie. Tehát nehéz lesz feljutni az A-csoportba, ott pedig még nehezebb lesz bent maradni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik