MTI
2010.04.14 14:19 Frissítve: 2015.03.31 01:08

Szuper Levente nem megy Ljubljanába

Eldőlt, hogy Szuper Levente, a német bajnoki döntős Hannover kapusa nem utazik a szombaton rajtoló divízió 1-es jégkorong-világbajnokságra.

Szuper Levente a vb helyett a német bajnoki döntőre készül (Fotó: Farkas József)
Szuper Levente a vb helyett a német bajnoki döntőre készül (Fotó: Farkas József)

Erről a kapus tájékoztatta szerdán az MTI-t, miután egyeztetett a német klub vezetőivel. A Hannover kedd este szerezte meg a fináléba kerüléshez szükséges harmadik győzelmet az Ingolstadt ellen. Azért kerülhetett szóba Szuper vb-szereplése, mert a rájátszásban csak a cserepadon jutott neki hely.

„Hallani sem akarnak róla, hogy a csapat nélkülem induljon neki a döntőnek és a bajnoki cím megszerzésének. Októberben még az utolsó helyen álltunk, onnan küzdöttük vissza magunkat, ez nagyon nagy tett, és nekem is jelentős részem van benne" – mondta az MTI-nek Szuper. Hozzátette: lelkileg fontos számára, hogy az erős német bajnokságban döntős lehet, s szeretne egyszerre két helyen lenni, de ez fizikai képtelenség.

Szuper legutóbb a 2004-es vb-n nem lehetett ott a magyar válogatottal, akkor tengerentúli klubkötelezettségei miatt. A kapusnak nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott tavaly az A-csoportban szerepelhetett.

Ted Sator szövetségi kapitány tudomásul vette a helyzetet, és várhatóan már szerdán este megnevezi azt a két kapust, aki utazik a ljubljanai vb-re. A keretben jelenleg három kapus, Hetényi Zoltán, Budai Krisztián és Rajna Miklós található.

A magyarok sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a házigazda szlovén csapattal mérkőznek a vb-n, és csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.