MTI 2010.04.14 14:19 Frissítve: 2015.03.31 01:08

Szuper Levente nem megy Ljubljanába

Eldőlt, hogy Szuper Levente, a német bajnoki döntős Hannover kapusa nem utazik a szombaton rajtoló divízió 1-es jégkorong-világbajnokságra.

Szuper Levente a vb helyett a német bajnoki döntőre készül (Fotó: Farkas József)
Szuper Levente a vb helyett a német bajnoki döntőre készül (Fotó: Farkas József)

Erről a kapus tájékoztatta szerdán az MTI-t, miután egyeztetett a német klub vezetőivel. A Hannover kedd este szerezte meg a fináléba kerüléshez szükséges harmadik győzelmet az Ingolstadt ellen. Azért kerülhetett szóba Szuper vb-szereplése, mert a rájátszásban csak a cserepadon jutott neki hely.

„Hallani sem akarnak róla, hogy a csapat nélkülem induljon neki a döntőnek és a bajnoki cím megszerzésének. Októberben még az utolsó helyen álltunk, onnan küzdöttük vissza magunkat, ez nagyon nagy tett, és nekem is jelentős részem van benne" – mondta az MTI-nek Szuper. Hozzátette: lelkileg fontos számára, hogy az erős német bajnokságban döntős lehet, s szeretne egyszerre két helyen lenni, de ez fizikai képtelenség.

Szuper legutóbb a 2004-es vb-n nem lehetett ott a magyar válogatottal, akkor tengerentúli klubkötelezettségei miatt. A kapusnak nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott tavaly az A-csoportban szerepelhetett.

Ted Sator szövetségi kapitány tudomásul vette a helyzetet, és várhatóan már szerdán este megnevezi azt a két kapust, aki utazik a ljubljanai vb-re. A keretben jelenleg három kapus, Hetényi Zoltán, Budai Krisztián és Rajna Miklós található.

A magyarok sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a házigazda szlovén csapattal mérkőznek a vb-n, és csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.