MTI 2020.04.24 16:15 Frissítve: 2020.04.24 17:24

Jégkorong: pozsonyi csapat csatlakozik az osztrák ligához

A tavaszig EBEL-ként ismert osztrák bázisú jégkorongliga és a 11 eddigi klub – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – egyhangúlag támogatta a pozsonyi Bratislava Capitals felvételét a 2020–2021-es idényre.


A 2015-ben alapított pozsonyi egyesületnek, amely ezzel a mezőny legfiatalabb klubja lesz, május 4-ig van ideje arra, hogy a szükséges feltételeknek megfeleljen. Otthona, az Ondrej Nepela Aréna a liga első olyan csarnoka lesz, amely több mint tízezer fő befogadására alkalmas.

A következő idényben így öt ország – Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia – csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával kedd óta új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.

Christian Feichtinger, a liga ügyvezetője kiemelte: bár a sportvilág most mozdulatlan, a háttérben folyó munka eredményeként a liga újabb pozitív hírrel szolgálhatott.

„A jelenlegi, nehéz helyzet ellenére a liga és a klubok a főszponzori bejelentés után ajtót nyithattak egy újabb nemzetközi résztvevő előtt. Pozsony és Szlovákia is komoly jégkorongkultúrával rendelkezik, így örömteli a csatlakozásuk" – tette hozzá.

Karl Safron ligaelnök jelezte: meggyőződésük, hogy az iClinic Bratislava Capitals révén egy rendkívüli potenciállal rendelkező taggal bővült a liga, és ezzel a döntéssel közösen fontos lépést tettek a sikeres jövő felé.

Ivo Durkovic, a pozsonyi csapat elnöke kitért rá: a csatlakozásuk komoly elköteleződést jelent.

„Meggyőződésünk, hogy jelenlétünkkel a liga még vonzóbb lehet a szurkolók számára és az együttműködés minden fél számára előnyös lesz."

Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a maguk részéről örülnek a Bratislava Capitals felvételének.

„Komoly klubnak tűnik, amelynek gazdasági érdeke is, hogy hosszabb távon a liga tagja legyen. Versenyképes csapatuk lehet, és hozzánk nincs is messze Pozsony" – tette hozzá Szélig.

Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a koronavírus-járvány miatt ez változhat.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.

2021.03.02 18:05:54

Jégkorong H. Á.

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2020–2021-es kiírásának rájátszásbeli adatbankja.

2021.02.08 23:16:42

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A magyar csapat a világon a 7., Európában az 5. lett, s ezzel az összegzés szerint »pontosan azt a helyet jelölte ki magának, amelyet – reálisan! – megérdemelt«. A nyolc nap alatt a hat mérkőzés »olyan erőkifejtésre kényszerítette a résztvevőket, ami közel jár az emberfölöttihez«.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.