H. Á.
MTI
2023.03.23 11:57

Jégkorong: az oroszok szerint nem segíti a sportágat a kizárásuk

Az orosz szövetség bírálta a Nemzetközi Jégkorong Szövetséget (IIHF), miután az szerdán meghosszabbította Oroszország és Fehéroroszország válogatottjainak és klubcsapatainak kizárását a nemzetközi versenyekből.

 

Az IIHF az oroszok Ukrajna elleni támadása miatt tavaly zárta ki a két ország minden válogatottját a nemzetközi viadalokból, szerdán pedig meghosszabbította a korábbi határozatát a 2023/24-es szezonra. A szövetség indoklása szerint azért, mert – egy a globális kihívások miatti kockázatok felmérésére szakosodott cég elemzése alapján – „még nem biztonságos” a két ország nemzeti csapatainak visszaengedése a nagy tornákra.

„Az orosz nemzeti csapat kitiltása a világbajnokságról és más tornákról a résztvevők biztonságának ürügyével olyan döntés, amely nem konstruktív és nem is hasznos a világ jégkorongja számára” – áll az orosz szövetség reagálásában, melyben a szervezet azt is hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint a világbajnokságokon mindig a világ legerősebb csapatainak kellene megmérkőzniük egymással nemzetiségtől és nemzettől függetlenül.

Az orosz szövetség egyúttal közölte, a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az orosz csapatok visszatérhessenek a mezőnybe.

Az idei A csoportos férfi világbajnokságnak Szentpétervár adott volna otthont, de az orosz várostól az IIHF tavaly elvette a lehetőséget, és a – magyar csapatot is felvonultató – tornának Tampere, illetve Riga ad otthont.

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.