„Amikor mi voltunk zöldfülűek, akkor is mindenki azt hitte, leáldozóban lesz a magyar hoki...”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 09:23
null
Egy egész sor, az elmúlt tizenöt év nagy sikereiben részes jégkorongozó vonul vissza idén a válogatottól. Székesfehérváron Kóger Dánielt, Magosi Bálintot és Szirányi Bencét búcsúztatták el.

Egyiküknek sem volt túl nehéz a búcsú, mindannyian készültek erre a pillanatra, hiszen tudták, egyszer eljön ez is. Inkább megható volt visszaemlékezniük arra, hogy amikor először húzták fel a válogatott mezt, akkor még – ahogy fogalmaztak – mennyire zöldfülűek voltak, és az elmúlt tizenöt évben milyen sikereket értek meg együtt.

Videónkban amellett, hogy felidézik a számukra legkedvesebb mérkőzéseket, pályafutásuk legfontosabb pillanatait, arról is beszélnek, hogyan látják a jövőt, vannak, lesznek-e olyan fiatalok, akik hozzájuk hasonlóan meghatározó játékosaivá válnak a magyar válogatottnak. S átélnek-e A-csoportba való feljutást, A-csoportos világbajnokságon való részvételt. 

„Amikor mi voltunk zöldfülűek, akkor is mindenki azt hitte, leáldozóban lesz a magyar hoki, aztán a legsikeresebb tíz évében lehetett részünk” – foglalta össze karrierjüket Kóger Dániel, s nyilván a többiekhez hasonlóan hasonlót kíván a mostani fiataloknak. 

Az Alba Aréna avatóján elbúcsúztatott játékosokon kívül Nagy Gergő és Pozsgai Tamás is visszavonult a válogatottól, őket május 7-én az MVM Dome-ban köszöntik a válogatott Kanada elleni mérkőzése előtt. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik