Jégkorong: fertőzött hokisok játszottak a román élvonalban

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.06. 17:28
null
A piros-kékek 13 góllal nyertek (Fotó: facebook.com/csmgalati)
Tizenegy koronavírussal fertőzött játékos is szerepelhetett a CSM Galati–Steaua jégkorongmérkőzésen a román bajnokságban – derítette ki a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap.

 

A szerda esti, 15–2-es galaci sikerrel záruló találkozón, az előírásokkal ellentétben, egyik csapat sem mutatta be a kötelező negatív teszteredményeket, a játékvezető és a mérkőzés ellenőre ezzel együtt engedélyt adott a mérkőzés lejátszására.

A CSM vezetői a kedden elvégzett tesztek eredményeinek késésére hivatkoztak, amelyek végül a találkozó utolsó perceiben érkeztek meg, és ekkor derült ki, hogy 11 játékosuk és a csapat ukrán edzője, Vagyim Sahrajcsuk is fertőzött.

A hokisuk és edzőjük azonnal karanténba vonultak, a két csapat második csütörtökre tervezett mérkőzését pedig elhalasztották. A galaciak elnöke, Radu Cosca, azzal védekezik, hogy a Steaua sem tudott érvényes teszteket felmutatni a találkozó előtt. A bukaresti klub ugyanis a szövetségnek küldte el az eredményeket, és képviselői csak szóban közölték ellenfelükkel és a játékvezetővel, hogy minden játékosuk egészséges.

A Román Jégkorongszövetség elnöksége a jövő héten tárgyalja az esetet, de Alexandru Halauca elnök lehetségesnek tartja a bajnokság felfüggesztését. A hétcsapatos román jégkorongbajnokságban a héten az Erste Ligában érdekelt csapatok – Csíkszeredai Sportclub, Gyergyói HK és Corona Brassó – mérkőzései is elmaradtak, mivel a szeredai és a brassói csapatnál is vannak fertőzött játékosok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik