Tizenegy nap, három csoda: háttal, láb között lőtt gólt a hokis

M.G. M.G.M.G. M.G.
Vágólapra másolva!
2009.04.10. 14:29
Címkék
Már Linus Omark „panenkás” hokibüntetője is erős jelölt volt az év találata címre, de amit magyar idő szerint péntek hajnalban a dallasi Mike Ribeiro művelt, az is bátran lélegzetelállítónak nevezhető. A Stars csatára a Colorado Avalanche ellen a szétlövésben háttal korcsolyázva, láb között talált be. A „kárvallott” Peter Budaj szerint csak mázli volt. Mindenesetre március 31. óta három csodagólt láthattak a hokirajongók – videók káprázatos büntetőkről!

RIBEIRO KREATÍV MEGOLDÁSA

RIBEIRO KREATÍV MEGOLDÁSA



Az NHL-játéknap legszemtelenebb megoldását a dallasi Mike Ribeiro mutatta be, aki háttal korcsolyázva, a lába között küldve a korongot (!) köszönt be a szétlövésben Peter Budajnak, győzelemhez segítve ezzel a Dallast, és nem mellesleg megszerezve az év egyik legemlékezetesebb gólját.

„El se tudom képzelni, mit kapok, ha kihagyom” – vigyorgott a center a meccs után. A csúnyán pórul járt Budaj szerint egyszerűen mázlija volt Ribeirónak.

„Nem dőltem be a trükköknek, egyszerűen becsorgott. Mázli” – vonogatta a vállát a kapus, akitől azért megkérdezhetnénk: ugyan miért kereste másodpercekig a korongot? Mellesleg a dallasi klasszis novemberben a Los Angeles Kings ellen is hihetetlen mozdulat után verte be a büntetőt.

RIBEIRO ÉS MÉG EGY KREATÍV MEGOLDÁS



Ribeiro találata már a harmadik elképesztő gól az elmúlt napokban, a sort a svéd Linus Omark kezdte a Svájc elleni felkészülési mérkőzésen végrehajtott „panenkás” lövésével.

OMARK PANENKÁS EMELÉSE



Omark alighanem megihletett másokat is, mert Nicklas Lindberg, a Port Huron Icehawks svéd csatára a Kalamazoo ellen lőtt döbbenetes gólt a szétlövésben. IHL-es csapat játékosa viszonylag ritkán kap ekkora nyilvánosságot, az összes amerikai sportoldal áradozott a találatról.

LINDBERG CSODÁLATOS GÓLJA



Ha már svédek: a fenti három találat (viszonylag) kevés téttel bíró meccseken született, de mit szóljunk Peter Forsberghez, aki az 1994-es olimpia döntőjében az utolsó lövésnél dugta el nagyon a pakkot Corey Hirsch elől? A trükk egyébként eredetileg Kent „Kenta" Nilssoné, és lehet, hogy nem annyira elképesztő, de kétségtelenül gyönyörű.

FORSBERG AZ OLIMPIAI DÖNTŐBEN...


...ÉS FORSBERG INSPIRÁLÓJA, KENT NILSSON



Szemtelen büntetőkről szólva nem lehet elmenni Marek Maliké mellett: a Rangers védője Olaf Kölzignek okozott álmatlan órákat góljával. Azóta sem állt oda (mármint Malik…), lehet, hogy úgy gondolja: a csúcson kell abbahagyni.

MAREK MALIK SZÓRAKOZIK



A végén megmutatjuk, hogy nem csak a „nagyoknak” támadnak jó ötleteik, hanem a divízió III-ban is: egy szép büntető a Csehországban született görög Nikosz Papadopulosztól Luxemburg ellen, majd megtekinthetik azt is, mi történik, ha a trükk (nagyon) nem jön össze!

ILYET SEM LÁTNI GYAKRAN: PAPADOPULOSZ GÓLJA A GÖRÖG–LUXEMBURGI MECCSEN


NAGYON ELRONTOTT TRÜKKÖK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik