Martin Brodeur újabb csúcsot dönthet, 101. shutoutját érte el

Vágólapra másolva!
2009.03.21. 07:50
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság alapszakaszának 156. játéknapján a címvédő Detroit Red Wings idegenben győzte le 6–3-ra az Atlantát. A New Jersey 4–0-ra nyert a Minnesota ellen, ezzel Martin Brodeur már 101 shutoutnál jár, és már csak két gól nélküli meccsre áll attól, hogy utolérje a rekorder Terry Sawchukot.
Brodeur munka közben
Fotó: Reuters
Brodeur munka közben
Brodeur munka közben
Fotó: Reuters
Brodeur munka közben

Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa három napja 552. alapszakaszbeli sikerével a liga történetének legtöbb győztes meccsét jegyző hálóőre lett, maga mögött hagyva az eddigi csúcstartó Patrick Royt.

A 36 éves kanadai Brodeur a ma hajnalban lejátszott 156. játéknapon a Minnesota ellen 35 védéssel, pályafutása 101. shutoutjával segítette újabb győzelemre a Devilst, és ezzel hamarosan egy újabb csúcstartót is utolérhet. Jelenleg ugyanis Terry Sawchuk jegyzi a legtöbb shutoutot az NHL történetében 103 kapott gól nélküli meccsel.

A Devils támadószekciójában a kétgólos Patrik Elias és a két asszisztot jegyző Zach Parise játéka emelhető ki a Minnesota elleni meccsen.

A Detroit már 4–0-ra is vezetett Atlantában, de a végére egy kicsit kiengedett, kapott három gólt, igaz, kettőt ütött is, így végül könnyedén 6–3-ra győzött. Henrik Zetterberg négy gólpasszal, Johan Franzen egy góllal és két assziszttal járult hozzá a vendégsikerhez.

A Kings az előző játéknapon nagy bravúrt hajtott végre a Boston idegenbeli legyőzésével, de a Penguins ellen már nem volt képes meglepetésre. A Pittsburgh Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin (mindketten egy gólig és egy gólpasszig jutottak) vezetésével 4–1-re győzött.

Szoros meccsen nyert a Carolina, a Philadelphia, a St. Louis és az Oilers is.

NHL

ALAPSZAKASZ, 156. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–New York Islanders 5–4
New Jersey Devils–Minnesota Wild 4–0
Atlanta Thrashers–Detroit Red Wings 3–6
Buffalo Sabres–Philadelphia Flyers 4–6
Pittsburgh Penguins–Los Angeles Kings 4–1
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 4–5 – szétlövéssel
Calgary Flames–St. Louis Blues 2–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik