Brodeur az 551. győzelmével beérte az örökranglistát vezető Roy-t

Vágólapra másolva!
2009.03.15. 07:14
A New Jersey 3–1-re megverte a Montrealt az NHL alapszakaszának 150. játéknapján, s így a Devils kapusa, Martin Brodeur az 551. győzelmével beérte a liga örökranglistáját vezető Patrick Roy-t. Az Ördögöknél nem ez volt az egyetlen csúcsbeállítás, ugyanis Patrik Elias a 701. pontját megszerezve beállította John MacLean klubrekordját. A játéknapon egyébként hét meccs is csak hosszabbítás után vagy szétlövéssel dőlt el.
Martin Brodeur kedd este egyedüli csúcstartóvá léphet elő
Fotó: Reuters
Martin Brodeur kedd este egyedüli csúcstartóvá léphet elő
Martin Brodeur kedd este egyedüli csúcstartóvá léphet elő
Fotó: Reuters
Martin Brodeur kedd este egyedüli csúcstartóvá léphet elő
A meghatott Denis Brodeur a szemét törölgette, amikor a játékidő letelte után a montreali jégcsarnok 21 273 nézője a fia nevét kezdte skandálni. Martin Brodeur a 986. alapszakaszbeli mérkőzésén az 551. győzelmét aratta, amivel beérte az NHL örökranglistáját eddig vezető Patrick Roy-t, míg kedd este, a Chicago elleni meccs után már majd egyedüli csúcstartóvá léphet elő.

„Ez egészen fantasztikus. Úgy gondolom, mindig is nagyszerű volt a kapcsolatom a montreali közönséggel, habár mindannyiszor az ellenfelet erősítettem. Úgy látom, teljes mértékben felfogták, mit vittem véghez. Számomra, aki ebben a városban nőtt fel, igazán nagyszerű érzés volt, hogy felállva ünnepeltek” – mondta a montreali születésű Brodeur a meccs után.

Nemcsak neki jár az elismerés, hanem Patrik Eliasnak is, a 32 éves cseh játékos ugyanis góljával és gólpasszával utolérte a 701 pontjával eddig a Devils örökranglistájának élén álló John MacLeant.

Ilyen csúcsbeállításokra Torontóban nem került sor, az Air Canada Centre közönsége azonban láthatott 14 gólt, amiből nagy örömére nyolcat a hazaiak szereztek. Olli Jokinen volt a mérkőzés hőse, a Phoenixtől megszerzett finn a három gólja mellett kiosztott két gólpasszt is a Maple Leafs idénybeli leggólgazdagabb találkozóján.

Pavel Dacjuk két góllal segítette győzelemhez a Detroitot, amely St. Louisban a második harmadban 46 másodperc alatt háromszor is betalált – három lövésből. A Red Wings így 99 ponttal holtversenyben áll a liga élén a Bostonnal, amely Phil Kessel (1 gól, 1 gólpassz) remeklésével 2–1-re nyert a New York Islanders ellen.

Alekszandr Ovecskin győztes találata révén a Washington szétlövéssel verte meg a Carolinát, s ezzel sorozatban négy vesztes hazai találkozó után tudott ismét győzni saját közönsége előtt.

A Capitals mellett még további négy csapat (Ottawa, Atlanta, San Jose, Tampa Bay) kerekedett felül szétlövésben, a Colorado és a Dallas pedig a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt.

NHL

ALAPSZAKASZ, 150. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–New York Islanders 2–1
Philadelphia Flyers–New York Rangers 4–2
St. Louis Blues–Detroit Red Wings 2–5
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators 3–4 – szétlövéssel
Buffalo Sabres–Atlanta Thrashers 3–4 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Calgary Flames 8–6
Montreal Canadiens–New Jersey Devils 1–3
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 5–4 – szétlövéssel
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 3–4 – szétlövéssel
Dallas Stars–Minnesota Wild 3–2 – hosszabbítás után
Phoenix Coyotes–Nashville Predators 0–2
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 2–1 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Colorado Avalanche 2–3 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik