Martin Brodeur kapuja bevehetetlen: kapott gól nélküli 100 meccs!

Vágólapra másolva!
2009.03.02. 07:46
Nem akármilyen mérkőzést játszott egymással a Calgary Flames és a Tampa Bay Lightning az észak-amerikai jégkorongbajnokság, az NHL legutóbbi játéknapján. A valóságos gólzuhatagot hozó találkozót 8–6-ra a vendég Tampa nyerte meg. A New Jersey Devils 3–0-ra legyőzte a Philadelphia Flyers, a Devils kapusa, Martin Brodeur pályafutása 100. shutoutját jegyezte karrierje során.
Martin Brodeur, a védőlegenda
Fotó: Reuters
Martin Brodeur, a védőlegenda
Martin Brodeur, a védőlegenda
Fotó: Reuters
Martin Brodeur, a védőlegenda

A sérüléséből nemrégiben visszatért Martin Brodeur harmadik mérkőzésén második shutoutját jegyezhette fel az NHL legutóbbi játéknapján. A Philadelphia ellen 27 védést bemutató kapusnak ez volt a 100. olyan mérkőzése, amelyen nem kapott gólt. Az nhl.com úgy kezdi beszámolóját a kapus teljesítményéről, hogy a Hall of Fame jövőbeli tagja. Nem valószínű,hogy tévednji fog.

A kanadai hálóőr három mérkőzésre van attól, hogy beérje a legendás Terry Sawchuk rekordját a vonatkozó kategóriában, és csak idő kérdése, mikor dönti meg a csúcsot. Jelenlegi formáját tekintve inkább előbb, mint utóbb.

„Ez egy hatalmas szám, már-már olyan, amit nehéz elhinni. Amikor különböző rekordokat érsz el, azt gondolod, »oké, itt egy újabb«, és amikor ilyen határkőhöz érsz, akkor ami mögötted van, lenyűgözőnek tűnik” – ecsetelte érzéseit a kapus.

A Jamie Langenbrunner, Brian Gionta és John Oduya találatával győzedelmeskedő Devils eközben egyre jobb formába lendül, beérte a Washington Capitalst, és a konferencia második helyére ugrott. Brodeuréket ismerve pedig csak a rájátszásban következik a java.

A hazai pályán a legjobbak közé tartozó Capitals meglepetésre 6–2-re kapott ki a Florida Pantherstől. A vendégek remekül felkészültek Alekszandr Ovecskinből, aki csak az utolsó percben tudott betalálni, amikor már minden mindegy volt.

A nap másik hőse – Brodeur mellett – Jarome Iginla volt, akinek együttese, a Calgary Flames látványos mérkőzésen kapott ki 8–6-ra a Tampa Bay Lightningtől, mégis a csatárt választották a mérkőzés legjobbjának.

Iginla két gólt és három asszisztot jegyzett a mérkőzésen, amivel 834-re növelte a Flamesben szerzett pontjai számát (922 mérkőzésen), ezzel pedig megelőzte Theo Fleuryt (830 pont), és új franchise-rekordot ért el. Egyébként Iginla mindemellett még jubilált is, második gólja a 400. találata volt NHL-karrierje során. A Flames öröme mégsem lehetett teljes, a meccset ugyanis a Tampa nyerte, elsősorban Vincent Lecavalier két góljának és Mark Recchi öt(!) gólpasszának köszönhetően.

NHL

ALAPSZAKASZ, 138. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 3–0
Chicago Blackhawks–Los Angeles Kings 4–2
Dallas Stars–Pittsburgh Penguins 1–4
Washington Capitals–Florida Panthers 2–6
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 3–1
Calgary Flames–Tampa Bay Lightning 6–8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik