Udvariatlan vendég a Boston: elrontotta a legendás Patrick Roy ünnepségét

Vágólapra másolva!
2008.11.23. 07:24
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 46. játéknapján a Boston Bruins a Montreal Canadiens otthonába látogatott, és a szétlövésben 3–2-es győzelmet aratott – ez volt a Bruins századik sikere a kanadai városban alapszakaszmeccsen. A Canadiens számára különösen fájó a vereség, hiszen a találkozó előtt vonultatták vissza a legendás kapus, Patrick Roy mezét.
A Boston elrontotta Patrick Roy (jobbról a második) felhőtlen örömét
Fotó: Reuters
A Boston elrontotta Patrick Roy (jobbról a második) felhőtlen örömét
A Boston elrontotta Patrick Roy (jobbról a második) felhőtlen örömét
Fotó: Reuters
A Boston elrontotta Patrick Roy (jobbról a második) felhőtlen örömét

Ünnepélyesen kezdődött a Boston Bruins montreali vendégjátéka: a hazaiak a meccs előtt visszavonultatták a legendás Patrick Roy 33-as mezét. A 42 éves korábbi hálóőr kétszer is Stanley-kupát nyert a Canadiensszel (1986-ban és 1993-ban), valamint ő tartja a legtöbb győztes mérkőzésen pályára lépő kapusok rekordját is (551 nyertes találkozón ünnepelhetett a Canadiens, majd később a Colorado Avalanche színeiben).

A játékos furcsa körülmények között, 1995-ben távozott a Montrealtól, miután csapata súlyos (11–1) vereséget szenvedett a Detroit Red Wingstől, és ekkor került a Coloradóhoz. Roy dressze a 15. visszavonultatott mez a klub történetében – hogy a legendás egykori kapus mégsem tudott felhőtlenül örülni, arról már a Boston Bruins tehetett.

A Keleti főcsoportban élen álló Boston ugyanis 2–2-es rendes játékidő után (mindkét csapat egyszer-egyszer volt eredményes a második és a harmadik játékrészben) szétlövésben megnyerte a meccset, miután Blake Wheeler egyetlen találatára nem érkezett kanadai válasz – Tim Thomas ugyanis lehúzta a rolót a Canadiens játékosai előtt. Egyébként ez a siker volt a 100. montreali Bruins-győzelem alapszakasz-találkozón.

Izgalmas és gólgazdag mérkőzésen háromgólos előnyt tékozolt el a Toronto Maple Leafs a Chicago Blackhawks ellenében. A második harmad végéhez közeledve már 3–0-s hazai előnyt mutatott Air Canada Csarnok eredményjelzője, a Chicagónak azonban innen sikerült egyenlítenie, sőt a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte a Blackhawks.

A Philadelphia Flyers kihasználta az emberelőnyét a ráadásban, a Phoenix Coyotes pedig nem – röviden így lehetne összefoglalni a két gárda csatáját. Persze a 4–3-as Flyers-diadalnak voltak előzményei is, például a harmadik harmad utolsó előtti percében szerzett egyenlítő gól, de a mérkőzést végül a hosszabbításban elért Mike Richards-találat döntötte el.

NHL

46. JÁTÉKNAP
Pittsburgh–Vancouver 1–3
Ottawa–NY Rangers 4–1
Buffalo–NY Islanders 2–4
Toronto–Chicago 4–5 – hosszabbítás után
Philadelphia–Phoenix 4–3 – hosszabbítás után
Atlanta–Columbus 0–2
Montreal–Boston 2–3 – szétlövéssel
Minnesota–St. Louis 1–2
Dallas–Anaheim 1–2 – szétlövéssel
Calgary–Detroit 2–5
Los Angeles–Colorado 3–4 – szétlövéssel
San Jose–Washington 7–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik