Sorozatban hatodik bajnoki címét szerezte meg az Alba Volán!

Vágólapra másolva!
2008.03.20. 20:20
A keddi, harmadik mérkőzés után ezúttal sem tudta megszorítani idegenben a HC Csíkszereda a bajnoki címet ismét elhódító Alba Volánt. A döntő negyedik meccsén 6-0-ra nyertek a fehérváriak.
Jogos a fehérvári öröm, magabiztosan nyerték meg a bajnoki döntőt.
Jogos a fehérvári öröm, magabiztosan nyerték meg a bajnoki döntőt.
Jogos a fehérvári öröm, magabiztosan nyerték meg a bajnoki döntőt.
Jogos a fehérvári öröm, magabiztosan nyerték meg a bajnoki döntőt.

A mai mérkőzés az utolsó szalmaszálat jelentette az erdélyi csapat számára, bár az első három találkozó tükrében meglepetés lett volna győzelmük.

Kedden már az első harmad után 5-1-re vezetett az Alba, így most akár elégedetlenek is lehettek a hazai szurkolók, hisz csapatuk vezető találatára ezúttal egészen a 20. percig kellett várni. Ekkor Sofron István talált be a vendég kapuba.

A második játékrészt úgy kezdte a címvédő, ahogy az elsőt befejezte, góllal. Artyom Vaszjunyin emberelőnyből volt eredményes. 2–0.

A 30. percben Palkovics Krisztián mattolta az amúgy bravúrosan védő Polc kapust.

A 36. percben Bosak kapott 5+20 perces büntetést, de mivel Sofront is kiküldték, az újabb gólt azonos létszámnál ütötte Ocskay Gábor. 4-0.

A harmad vége előtt még Benk András is betalált, így ötgólos előnnyel várhatta az utolsó húsz percet a hazai gárda.

A játék a harmadik harmadban már nem volt olyan látványos, a fehérvári játékosok fejben talán már az ünneplésre készültek. Ennek, no meg az emberelőnyeinek köszönhetően a vendégek enyhe nyomás alá helyezték Hetényi Zoltán kapuját, de gólt továbbra sem sikerült lőniük.

Nem úgy a házigazdáknak. Sofron közelről talált a kapuba az 59. percben.

A vége 6–0. A fehérváriak ezzel zsinórban a hatodik bajnoki címüket szerezték meg.

OB I., DÖNTŐ

NEGYEDIK MÉRKŐZÉS
ALBA VOLÁN SC–HC CSÍKSZEREDA 6–0 (1–0, 4–0, 1–0)
Székesfehérvár, 3500 néző
V: Dremelj (szlovén), Kincses, Haszonits (mindkettő magyar)
Kiállítások: 16, ill. 17 perc + végleges fegyelmi (Bosak)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 az Alba Volán javára
Alba Volán: HETÉNYI – HORVÁTH A., TOKAJI, PALKOVICS, OCSKAY, Vaszjunyin, Allen, GALVINS, Ftorek, Majoross, Benk, Ondrejcík, KANGYAL, SOFRON, Sihvonen, Fodor, Gröschl, Svasznek
HC Csíkszereda: Polc – Blanár, Nagy I., Virág, Lőrincz, K. Kovac, Malinka, Kramny, Racek, Petres, Bosak, Solti, Pipa, Molnár Zs., Péter, Bíró, Flinta, Szőcs B., Antal Zs., Mihály, Fülöp Ra. (kapus)
Gólok. 19:10: Sofron (Fodor, Ocskay, 1–0). 20:39: Vaszjunyin (Horváth A., Palkovics – emberelőny, 2–0). 29:12: Palkovics (Horváth A., Tokaji, 3–0). 35:41: Ocskay (Palkovics, Horváth A., 4–0). 39:00: Benk (Tokaji, Horváth A. – ee., 5–0). 58:08: Sofron (Sihvonen, Gröschl, 6–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik