Sidney Crosby megszerezte első góljait, nyert a Pittsburgh

Vágólapra másolva!
2007.10.14. 08:48
Többek közt Sidney Crosby két találatának is köszönheti a Pittsburgh Penguins csapata, hogy ebben a szezonban másodszor győzött az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). Az előző idény alapszakaszának pontkirálya első találatait szerezte a 11. játéknapon. Újra nyert az Ottawa Senators együttese, ezúttal a New York Rangers otthonában, és továbbra is vezeti a ligát.
Sidney Crosby kétszer volt eredményes a Toronto ellen
Reuters
Sidney Crosby kétszer volt eredményes a Toronto ellen
Sidney Crosby kétszer volt eredményes a Toronto ellen
Reuters
Sidney Crosby kétszer volt eredményes a Toronto ellen

Sidney Crosby a Pittsburgh fiatal csapatkapitánya megszerezte első két gólját az idei szezonban a Toronto elleni 6-4-re megnyert találkozón, és a húsz éves klasszis ezzel győzelemre vezette a Penguinst.

A pingvinek centere szerezte a mérkőzés győztes gólját is kevesebb mint öt és fél perccel az utolsó harmad vége előtt. Ekkor a vendégek nyolcvanhetese az üres kapuba ütötte a Darryl Sydor lövése után Taskala kapusról kipattanó korongot. Egyébként ez volt a meccs egyetlen emberelőnyös találata.

„Ez nem volt egy olyan dolog, ami miatt aggódtam volna – válaszolta Crosby a mérkőzés után utalva arra, hogy eddig három meccsen nem talált a kapuba. – Ha nem ragadtam volna meg ezeket a lehetőségeket, akkor most szomorú lennék, azonban tudtam, hogy minden csupán idő kérdése.”

„Emlékszem tavaly tíz meccsből nyolcszor nem lőttem gólt, és reméltem, hogy ez most nem tart olyan sokáig. – folytatta a fiatal klasszis. – De hogyha megtörténik az is része a hokinak. A szezon csúcspontokból és hullámvölgyekből áll. Ezeken át kell küzdenie magát az embernek.”

A pingvinek közül Maxime Talbot is kétszer találta a Maple Leafs hálójába, azonban ő a második gólját az utolsó percben szerezte, mikor a hazaiak kapusa már nem volt a pályán.

Az Ottawa Senators ötvenkét másodperc alatt elintézte idegenben a New York Rangerst és megszerezte hatodik győzelmét a ligában, amellyel jelenleg vezeti az NHL-t.

A gólnélküli első harmad után a második felvonás feléhez közeledve Dany Heatley szerzett emberelőnyös gólt, majd mindössze tizenhét másodperc múlva Chris Phillips is bevette Henrik Lundqvist kapuját.

A Senatorsnak ez sem volt elég és újabb harmincöt másodperc elteltével Patrick Eaves is megzörgette a hazaiak hálóját.

A „parkőrök” ezután hiába rohamoztak, egyszerűen szinte nem tudtak túljárni Gerber kapus eszén, a hálóőr harminchat védést mutatott be a találkozó során, és csak azért nem harminchetet, mert a harmadik harmad hajrájában a veterán klasszis, Jaromir Jagr megszerezte a Rangers szépítő gólját.

ÉSZAK AMERIKAI PROFI JÉGKORONG BAJNOKSÁG (NHL)

11. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers New York Islanders 3-1
New York Rangers Ottawa Senators 1-3
Florida Panthers Tampa Bay Lightning 6-4
Montreal Canadiens Carolina Hurricanes 1-3
Chicago Blackhawks Dallas Stars 2-1
Vancouver Canucks Edmonton Oilers 4-1
San Jose Sharks Boston Bruins 1-2
Buffalo Sabres Washington Capitals 7-3
Toronto Maple Leafs Pittsburgh Penguins 4-6
Atlanta Trashers New Jersey Devils 5-6
Nashville Predators Calgary Flames 4-7
Colorado Avalanche Columbus Blue Jackets 5-1
Phoenix Coyotes Minnesota Wild 2-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik