Szétlövésben kapott ki a Stanley Kupa védője a Detroit otthonában

Vágólapra másolva!
2007.10.04. 09:05
Négy mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2007–2008-as idénye. A Detroit mindjárt a nyitányon legyőzte a címvédő Anaheimet, a győztes gólt a szétlövésben a cseh Jiri Hudler szerezte meg. A 2007-es döntő másik résztvevője, az Ottawa a szerződését néhány órával korábban meghosszabbító Dany Heatley hoszabbításban ütött találatával nyert a Toronto ellen.
Tomas Holmström (jobbról a második) góljával harcolta ki a hosszabbítást a Red Wings
Getty Images
Tomas Holmström (jobbról a második) góljával harcolta ki a hosszabbítást a Red Wings
Tomas Holmström (jobbról a második) góljával harcolta ki a hosszabbítást a Red Wings
Getty Images
Tomas Holmström (jobbról a második) góljával harcolta ki a hosszabbítást a Red Wings

Bár rossz hírt jelentett a Detroit Red Wings klubvezetőinek, hogy majdnem 11 év után először nem volt telt ház a Joe Louis Arenában alapszakasz-meccsen, a csapat teljesítmánye kárpótlást nyújtott számukra.

Sőt, mivel a „vörös szárnyak” rögtön bajnokveréssel kezdtek, lehet, hogy legközelebb bár inkább túljelentkezés lesz a 20 066 fő befogadására képes csarnok ülőhelyeire.

A Detroit–Anaheim összecsapás csak hosszabbítás után, szétlövéssel dőlt el, ebben pedig a cseh Jiri Hudler szerezte az egyetlen gólt.

A vezetést is a Wings szerezte meg Henrik Zetterberg góljával az első negyedben, de a kaliforniai együttes kettővel vágott vissza; Todd Bertuzzi és Ryan Getzlaf találataival 2-1-re már a „kacsák” vezettek a harmadik játékrész előtt.

Az utolsó harmadot végigtámadta a michigani gárda. Tomas Holmström már az 5. perc elején egyenlített egy akciógóllal, ám hiába záporoztak a lövések az orosz Ilja Brizgalov kapujára, a rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget.

A hosszabbításban egyik csapat sem találta el a kaput, majd a szétlövésben a harmadik sorozat előtt még mindig érintetlenek voltak a hálók.

Ekkor Jiri Hudler túlzárt Brizgalov eszén, míg Corey Perry lövését Dominik Hasek kivédte, így a Red Wings megérdemelten győzött.

A Detroit majdnem háromszor annyit lőtt kapura ezen a meccsen, mint az Anaheim: míg Haseknek csupán 15-ször kellett (volna) védennie, addig Brizgalov 42-szer nézett szembe a koronggal.

Torontóban jól kezdett a legutóbbi nagydöntő másik résztvevője, az Ottawa. A találkozó hosszabbításban dőlt el; a ráadás harmadik percének végén a szerződését néhány órával korábban meghosszabbító, a meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyző Dany Heatley ütötte a korongot Andrew Raycroft kapujába (3-4).

Ugyancsak hosszabbítást hozott a Carolina–Montreal összecsapás, itt 2-2-es eredmény után a kanadaiak finn klasszisa, Saku Koivu állította be a 3-2-es végeredményt emberelőnyben. Koivu egyébként kétszer is eredményes volt ezen a meccsen.

A legsimább meccset a Colorado és Dallas játszotta egymással. Noha az Avalanche csak 4-3-ra győzött, a második negyed végén már 4-1-re vezetett, így beoszthatta az előnyét.

A denveri együttesben a kanadai Paul Stastny mesterhármassal játszott főszerepet.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

AZ 1. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Detroit Red Wings–Anaheim Ducks 3-2 – szétlövéssel (Zetterberg 9:46, Holmström 44:04, Hudler a szétlövésben, ill. Bertuzzi 34:32, Getzlaf 39:18)
Carolina Hurricanes–Montreal Canadiens 2-3 – hossz. után (Cole 3:37, Hedican 52:48, ill. Streit 13:01, Koivu 49:31 és 61:05)
Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 3-4 – hossz. után (Antropov 10:39, 13:59, Stajan 35:44, ill. Vermette 7:23, Alfredsson 14:39, Heatley 54:24, 62:57)
Colorado Avalanche–Dallas Stars 4-3 (Stastny 18:11, 21:03, 31:15, Wolski 36:55, ill. Halpern 27:10, Jokinen 47:38, Hagman 57:10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik