Sidney Crosby győztes találattal örvendezette meg a Pingvineket

Vágólapra másolva!
2007.04.15. 09:29
Négy találkozóval folytatódott a rájátszás az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), s mindannyiszor a vendégcsapatok örülhettek. Minden helyszínen egy gólos különbséget hozott a találkozó: a New York Rangers az Atlanta Thrasherst, a Pittsurgh Penguins az Ottawa Senatorst, a Tampa Bay Lightning a New Jersey Devilst, míg a New York Islanders a Buffalo Sabrest múlta felül.
Sidney Crosby öröme
Reuters
Sidney Crosby öröme
Sidney Crosby öröme
Reuters
Sidney Crosby öröme

Az NHL egyik legnagyobb csillagának számító Sidney Crosby ismét bebizonyította, kulcsembere a Pittsburgh Penguinsnek, hiszen győztes gólt ütött az Ottawa Senators arénájában. A 20. születésnapját augusztus 7-én ünneplő ifjú csillag a harmadik harmad közepén döntötte el a második mérkőzést.

„Számomra egyáltalán nem fontos, hogy rám essen a legnagyobb figyelem. Egész évben, sőt, az egész életedben keményen kell dolgoznod, hogy bekerülj az NHL-be, ott pedig a rájátszásba. Nyerni akarok, ez a legfontosabb. Az nem is különösebben izgat, hogy kire esik a közvélemény figyelme” – mondta szerényen Crosby.

Pedig büszkén „hirdethetné”, találatával egyenlítette ki a négy győzelemig tartó párharcot a Pittsburgh, hiszen a play-off nyitányán az Ottawa 6-3-ra nyert. A mostani Penguins-diadal azt jelenti, hogy jelenleg 1-1 az állás.

A második csata jóval kiegyenlítetettebb volt, több fordulatot is láthatott a közönség. Az első harmadban a vendégek jutottak vezetéshez Ryan Whitney találatával, amelyre a következő játékrészben Jason Spezza és Daniel Alfredsson válaszolt. A záró húsz percben Gary Roberts egyenlített, de Chris Kelly ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. Ezt követően azonban Jordan Staal újra egalizált, majd jött Crosby és a mindent eldöntő találat.

Érdekesség, hogy most fordult elő sorozatban hetedszer, hogy a rájátszás első mérkőzésének megnyerését követően az Ottawa Senators elbukta a következő találkozót.

A másik három mérkőzésen is az utolsó harmad döntött, mindig a győztes gárda ütötte az utolsó gólt: a New York Rangersnél Brendan Shanahan, a Tampa Bay Lightningnál Vincent Lecavalier, míg a New York Islandersnél Marc-Andre Bergeron bizonyult nyerő embernek.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL), RÁJÁTSZÁS

KELETI-FŐCSOPORT, 2. MÉRKŐZÉS
  • Atlanta Thrashers-New York Rangers 1-2 (az állás: 0-2)
  • Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 3-4 (1-1)
  • New Jersey Devils-Tampa Bay Lightning 2-3 (1-1)
  • Buffalo Sabres-New York Islanders 2-3 (1-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik