Okos játék, tökéletes kezdés

Amler Zoltán, Bálint MátyásAmler Zoltán, Bálint Mátyás
Vágólapra másolva!
2007.01.28. 01:39
Címkék
Kicsit döcögősen kezdett, de végül remek játékkal, lehetőségeit jól kihasználva 5–0-ra győzött az Alba Volán-FeVita a Slavija Ljubljana ellen az Interliga fináléjának első felvonásán.
Palkovics Krisztián (szemben) most is remekül játszott
Palkovics Krisztián (szemben) most is remekül játszott
Palkovics Krisztián (szemben) most is remekül játszott
Palkovics Krisztián (szemben) most is remekül játszott

Látszott, hogy ez nem sorsdöntő ötödik meccs, és nem az Újpest az ellenfél… Az Alba Volán-FeVita drukkerei félig sem töltötték meg a csarnokot a Slavija Ljubljana elleni Interliga-finálé első mérkőzésén, de akik ott voltak, a maroknyi szlovén szurkolóval kiegészülve gondoskodtak a jó hangulatról.

Volt más különbség is a szerdai, 7–2-es Volán-sikerrel záruló találkozóhoz képest, a Slavija ugyanis sokkal agresszívebb, szigorúbb hokit játszott, mint négy nappal korábban a lilák. Az még nem lett volna nagy baj, hogy a szlovénok egyetlen alkalmat sem mulasztottak el, hogy odapakoljanak az ezúttal is a kezdőcsapatba jelölt Hetényi Zoltánnak (bár a hazaiak ifjú kapusa erről nyilván másként vélekedik), ám a vendégek szoros, szilárd védekezésükkel nem hagyták kibontakozni a fehérvári támadásokat, amikor pedig hozzájuk került a korong, igyekeztek megbecsülni. Jól dolgoztak testtel, bottal, korcsolyával egyaránt, így a fehérváriak majd tíz percen át szinte helyzetbe sem tudtak kerülni, pedig létszámfölényben is próbálkozhattak. Először Michal Stastny és Anton Poznik veszélyeztetett, de az egész Interliga-sorozatban parádézó Anze Ulcar kapus eszén ők még nem tudtak túljárni. Nem úgy a 16. perc elején Palkovics Krisztián! Épp emberhátrányban volt a Volán, Ocskay megszerezte a pakkot a kék vonalnál, elviharzott a bal szélen, és középre adását „ikerpárja” kapásból a hálóba lőtte. Az egyébiránt enyhe szlovén fölénnyel telő első harmad vége előtt Palkovics már duplázhatott volna, de ziccerét a mamuttal hárította Ulcar.

Az NSO ajánlja:

Interliga, 2006-2007 - az összes eredmény, menetrend, tabella: FORDULÓRÓL FORDULÓRA

Az Interliga győztesei
Interliga 2005-06
Interliga 2004-05
Interliga 2003-04
A második játékrészre kicsit felgyorsította játékát a Volán, amivel meg is lepte a Slaviját, így több helyzet alakulhatott ki. A nagyobbak eleinte Hetényi ketrece előtt adódtak, de a 19 éves kapus hárította az első két veszélyes lövést, utána pedig már egyre nagyobb önbizalommal nyúlt, vetődött minden korongért, botos és lepkés kesztyűvel egyaránt látványosan védve. Hátul ilyenformán minden a legnagyobb rendben volt (köszönhetően a rengeteget dolgozó védők, elsősorban a megingathatatlan Kangyal Balázs szorgalmának és koncentrálásának is), ezért csak előre kellett figyelnünk, ahol aztán a harmincadik percben olyasmit láthattunk, amitől a szánk is tátva maradt: Anton Poznik (nahát, egy újabb jól játszó bekk, persze igazából mindőjüket dicsérhetjük) a kék vonalról óriási kapásgólt lőtt.

Egy perccel a harmad vége előtt pedig végre emberelőnyben is betalált a Volán: bár az első szépségdíjas akció (igazi oroszos, gyönyörű korongjáratás) még nem hozott gólt, Palkovics egy nem sokkal csúnyább után közelről a hálóba emelt.

Az utolsó játékrészben sem történt fordulat: állandósult a fehérvári fölény, Stastny emberhátrányból, Ennaffati Omar emberelőnyből talált be, ami végképp kedvét szegte a renoméjukat némi keménykedéssel megmenteni igyekvő szlovénoknak. A Volán taktikus, okos és pontos játékkal, teljesen megérdemelten győzött, szombati teljesítményével igencsak feladta a leckét a Ljubljanának.

Mestermérleg

Jan Jasko az Alba Volán edzője
A csapat maximálisan betartotta az edzői utasításokat, fegyelmezetten, okosan játszott. Ki kell emelnem a védekezést, amely elsőrangú produkció volt. Remek, hogy elbántunk ellenfelünkkel, ám nem szabad elbíznunk magunkat, hiszen ennél jóval többet tudnak a Slavija hokisai.

Matjaz Mahkovec a Slavija edzője
Nem is emlékszem arra, mikor játszottunk ennyire rosszul… Semmi sem jött össze, elöl és hátul egyaránt gyengék voltunk. A szezonban csak egy ilyen meccse lehet csapatunknak, azaz bízom benne, hogy vasárnap javítunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik