Recchi megszerezte 500. találatát

Vágólapra másolva!
2007.01.27. 11:58
Sorozatban a tizenegyedik szezonban nyert legalább harminc mérkőzést Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa, miután csapata legyőzte a Tampa Bay Lightning gárdáját az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság 107. játéknapján. Mark Recchi megszerezte pályafutása ötszázadik gólját a Dallas elleni mérkőzésen.
Mark Recchi veszi be a Dallas kapuját
Reuters
Mark Recchi veszi be a Dallas kapuját
Mark Recchi veszi be a Dallas kapuját
Reuters
Mark Recchi veszi be a Dallas kapuját

Brodeur ismét remekelt a Devils kapujában, hiszen a rutinos hálóőr ezúttal huszonnyolc védést mutatott be, és a pakk egyszer sem jutott túl rajta, és elsősorban ennek köszönheti 2-0-s győzelmét a New Jersey az NHL legutóbbi játéknapján. Ezzel kapus idén már kilencedszer nem kapott gólt.

„Én csak győzni akartam – nyilatkozta a harmincnégy éves klasszis, akinek ez volt a nyolcvankilencedik „shotoutja” karrierje során. – Minden évben szeretnék megnyerni harminc mérkőzést, ez az elsődleges célom. Nagyon boldog vagyok, hogy ez ilyen hamar megtörtént ebben az idényben.”

Az Atlanti-csoport éllovasa a Tampa Bay Lightning együttesét győzte le Gionta és Pandolfo találataival.

A Pittsburgh Penguins szétlövés után győzött a Dallas Stars otthonában. A vendégek harmincnyolc éves klasszisa, Mark Recchi kétszer volt eredményes, sőt a második találata a harmadik harmad derekán volt pályafutása során az ötszázadik gólja.

A rutinos jobbszélső mindkét találata előtt Sidney Crosbytól, a liga egyik legtehetségesebb játékosától kapta az asszisztot. A tizenkilenc éves center egyébként hetvennégy ponttal vezeti az NHL pontlistáját.

Az előző szezon döntőse, az Edmonton Oilers hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a San Josétól. A Sharks legjobbja a két gólt és egy gólpasszt jegyző Patrick Marleau volt.

Ilja Kovalcsuk, az Atlanta gólzsákja a hosszabbításban újabb fontos gólt szerzett csapatának, így a Trashers továbbra is magabiztosan vezeti a Délkeleti-csoportot.

„Egy ilyen mérkőzésen minden percben változhat az eredmény - mondta a fiatal klasszis. – Nem ez volt a legjobb meccsünk, de megtaláltuk a módját, hogy megnyerjük.”

A huszonhárom éves balszélső Hossától kapott egy passzt a hosszabbítás harmadik percének végéhez közeledve, betört a támadóharmadba, és mattolta Dunham kapust.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

Alapszakasz, 107.játéknap
Vancouver Canucks Los Angeles Kings 2-3 –hosszabbítás után
Edmonton Oilers San Jose Sharks 1-5
Colorado Avalanche Phoeniy Coyotes 4-5
Dallas Stars Pittsburgh Penguins 3-4 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks Nashville Predators 1-3
Tampa Bay Lightning New Jersey Devils 0-2
Minnesota Wild Calgary Flames 2-1 – szétlövéssel
St Louis Blues Detroit Red Wings 2-1 – h.u.
Atlanta Trashers New York Islanders 5-4- h.u.
Colombus Blue Jackets Buffalo Sabres 3-2
Carolina Hurricanes Washington Capitals 6-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik