Ismét megverte a Rangers a Pengiunst

Vágólapra másolva!
2006.11.26. 10:35
Az orosz Szergej Fjodorov két gólt szerzett, két másik találat előkészítésében pedig szintén benne volt, így komoly szerepet játszott abban, hogy a Columbus a Minnesota 5-3-as legyőzésével először nyert új szakvezetőjével az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Ismét legyőzte a New York Rangerst a Pittsburgh Pengiuns együttesét. Kari Lehtonen, az Atlanta kapusa nem kapott gólt az 52. játéknapon.
Kari Lehtonen (jobbra) hihetetlen formában védett ? 37 lövésnek állta az útját
Reuters
Kari Lehtonen (jobbra) hihetetlen formában védett ? 37 lövésnek állta az útját
Kari Lehtonen (jobbra) hihetetlen formában védett ? 37 lövésnek állta az útját
Reuters
Kari Lehtonen (jobbra) hihetetlen formában védett ? 37 lövésnek állta az útját

A Blue Jackets nemrégiben új vezetőedzőt szerződtetett a Philadelphia Flyerstől a múlt hónapban elbocsátott Ken Hitchcock személyében, aki korábbi csapata ellen pénteken nem tudta győzelemre vezetni a Columbust. Most azonban neki is megszületett az első sikere.

Az 52. játéknapot megelőzően a Blue Jackets egymás után nyolc mérkőzésen kapott ki.

"Jó csapatunk van, és most elkezdtük felépíteni a saját önbizalmunk várát" – fogalmazott a meccs után Hitchcock.

Szergej Fjodorov mellett Anson Carter, Fredrik Modin és Nyikolaj Zserdev talált be a vendég Wild hálójába, míg a Minnesotánál Pascal Dupuis, Pierre-Marc Bouchard és Stephane Veilleux volt eredményes.

Pittsburghben a New York Rangers Martin Strakának a hosszabítás vége előtt két másodperccel ütött góljával győzte le 2-1-re a helyi Pengiuns csapatát.

A vendég Parkőröknél a rendes játékidőben az a Jaromir Jagr volt eredményes, aki hosszú éveket húzott le a "pingvineknél". A hazai együttes gólját az orosz tehetség, Jevgenyij Malkin szerezte, ez már a tizenkettedik találata volt ebben a szezonban.

A pennsylvaniaiaknál egymás után a harmadik mérkőzést hagyta ki a másik gólerős ifjú titán, Sidney Crosby, mert még nem heverte ki ágyékhúzódás.

Atlantában Kari Lehtonen, a helyi Trashers finn kapusa 37 lövést ártalmatlanított, és hatalmas szerepe volt abban, hogy együttese 1-0-s győzelmet aratott a Florida ellen.

Lehtonennek ez volt a harmadik shutoutja, azaz kapott gól nélkül lejátszott mérkőzése ebben az évadban. A találkozó egyetlen találata az orosz Ilja Kovalcsuk nevéhez fűződik, neki ez már a 16. gólja volt a 2006–2007-es szezonban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, AZ 52. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Atlanta Trashers–Florida Panthers 1-0
New York Islanders–Washington Capitals 4-1
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers 2-4
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 1-3
Columbus Blue Jackets–Minnesota Wild 5-3
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 1-2 (hosszabbítás után)
St. Louis Blues–Phoenix Coyotes 1-2
Nashville Predators–Detroit Red Wings 6-2
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 4-1
Los Angeles Kings–Calgary Flames 3-1
San Jose Sharks–New Jersey Devils 2-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik