Björn Ferber erős csapatot dirigálhat

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.07.07. 20:37
Címkék
Június végéig száraz edzésekkel készült a következő bajnoki év megpróbáltatásaira a Dunaújvárosi AC jégkorongcsapata, amelynek kerete már összeállt. Az már korábban eldőlt, hogy az új szezonban Svédországból érkezett edző irányítja az újvárosiakat.
Björn Ferber a jelek szerint jó játékerőt képviselő gárdával folytathatja augusztus elejétől – remélhetőleg már jégen – a felkészülést. A újvárosiaknak ugyanis sikerült megtartaniuk meghatározó játékosait, egyetlen saját nevelésű korongos sem távozott. A vezetés Borbás Gergely, Vaszjunyin Artjom és Szilassy Zoltán játékára nem tartott igényt, míg próbaszerződést kapott két volt újvárosi, Sándor Szilárd és Kaszala János. A többi "régi" játékossal megállapodtak, így természetesen – ez feltétlenül jó hír az Acélbikák híveinek – Ladányi Balázzsal is sikerült kompromisszumra jutni: amellett, hogy átdolgozták a premizálási rendszerét, abban is megállapodtak, hogy kedvező külföldi ajánlat esetén távozhat a csatár.

Ladányi pirosban marad (Fotó: Meggyesi Bálint)
Ladányi pirosban marad (Fotó: Meggyesi Bálint)
Ladányi pirosban marad (Fotó: Meggyesi Bálint)
A fiatalok előtt is nyitva az ajtó, hiszen több mint húsz játékos, gyakorlatilag négy sor és két-három kapus készülhet a szezonra. Ferber augusztus végén tesz javaslatot arra, ki kapjon végleges szerződést, s ekkor határozzák majd meg Dunaújvvárosban az elérendő célokat is, mivel addigra remélhetőleg kiderül, mekkora költségvetéssel működhet a klub. Elképzelhető, hogy külföldi játékosok is érkeznek – az új szabályok értelmében hat légióst igazolhat a bajnokság első két helyezettje –, ami természetesen döntően befolyásolhatja az együttes bajnoki és nemzetközi eredményességét. Ha a csapat képes lesz meghatározó tudású külföldieket igazolni, akkor a bajnoki cím visszahódítása lehet a cél.
Az Acélbikák augusztusra öt felkészülési mérkőzést terveznek, szeretnének részt venni a romániai Gyilkos-tó kupán is. Az már biztos, hogy Zólyomban is pályára lép Ferber együttese, augusztus végén pedig egy finn extraligás csapatot fogadnak majd. ---- M ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik