Gyurcsányi Zsolt: A védekezésen kell javítani

Vágólapra másolva!
2010.01.07. 16:48
null
Gyurcsányi szerint a cseheket legyőzhetjük (Fotó: M. Németh Péter – archív)
Címkék
Gyurcsányi Zsolt évek óta a magyar futsalválogatott alapembere Kozma Mihály szövetségi kapitánynál, akivel nemcsak a nemzeti csapatban, hanem a Győri ETO-ban is együtt dolgozik. Sokan a legjobb hazai játékosnak tartják, de az első kettőben biztosan benne van, hiszen a világválogatott Lódi Tamással nem csupán a pályán, azon kívül is jól megértik egymás. Gyurcsányi Zsolt a nagypályás futballban is jeleskedett, Sopronban az első osztályban középpályásként szerepelt.

Telkiben, az Európa-bajnoki felkészülés közben kérdeztük az esélyekről.

„Ellenfeleink a nemzetközi tornák előtt általában egy hónapos felkészülésen vesznek részt. Nekünk két hetünk van arra, hogy alaposan felkészülve a hazai közönség előtt jól szerepeljünk. Két mérkőzésünk

van még hátra Finnország ellen, a jövő héten kedden Debrecenben és szerdán Nyíregyházán. Napi két edzést tartunk, az első találkozónkig be kell gyakorolnunk négy-öt támadásvezetési variációt, amelyekkel eredményesek lehetünk. A pontrúgásokat is precízen kell megjátszanunk, hiszen a futsalban mérkőzéseket lehet eldönteni egy-egy jól begyakorolt figurával."

A magyar csapatok nemzetközi mérkőzésein visszatérő probléma a védekezés. Kevés a kiemelkedő szerelőkészséggel megáldott játékos, ezért a jól szervezett védekezés jelenthet megoldást.

„Mi, magyarok inkább a labdával szeretünk villogni, sokszor a védőjáték rovására. Ezért kell nagy hangsúlyt fektetnünk arra, hogy egymást kisegítsük, jól menjenek a tolódások és a zárások. Ez a legnagyobb szakmai kihívás a szövetségi kapitánynak és nekünk, játékosoknak is. Azt várom az Európa-bajnokságtól, hogy a csoportunkból továbbjussunk. Nagyobb esélyt látok a csehek legyőzésére, mint az azeriek elleni diadalra, mert a honosított brazilok feltehetően erős csapatot alkotnak, ha ez sikerül, utána bármi lehet. A spanyolok és a portugálok viszont teljesen más dimenzióban játszanak, kiemelkednek a mezőnyből."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik