12 megható és vicces pillanat, történet a vébé emberi oldaláról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 16:43
A futballvilág ünnepén mindenki a játékosokra figyel, ami természetes is. De a nagy események mellett találkozhatunk apró, sokszor szívmelengető emberi gesztusokkal is a vébé idején Brazíliában.

Megható és vicces pillanatok következnek, történetek a vébé emberi oldaláról. A szurkoló barátkozik, segít és szórakozik. Jöjjön tehát tizenkét emberi történet a stadionok tövéből. Megható és vicces pillanatok következnek, történetek a vébé emberi oldaláról. A szurkoló barátkozik, segít és szórakozik. Jöjjön tehát tizenkét emberi történet a stadionok tövéből.

1. Az amerikai férfi, aki inkább bevitt magával egy embert, minthogy eladja a plusz jegyét

Megyek a nyitó meccsre! (forrás: Buzzfeed)
Megyek a nyitó meccsre! (forrás: Buzzfeed)

San Franciscóból érkezett Brazíliába az amerikai Eli, hogy megnézze a Brazília–Horvátország mérkőzést, a vébé első meccsét. Volt azonban egy plusz jegye. Erre ez az ember nem eladta a jegyét, hanem keresett egy fickót, aki a stadion közelében lakik, és vele ment ki a meccsre, ezért jár neki a kalapemelés. Wellington de Lima motoros futár volt a szerencsés.

A feleségem szólt, hogy van itt egy gringó, aki valakinek oda akar adni egy jegyet a meccsre. Kérdeztem tőle, hogy mennyiért, mire ő azt felelte, hogy semennyiért. Menjünk be együtt. Olyannal akart menni, aki szívesen megnézi a meccset. Sosem gondoltam volna, hogy láthatom a meccset. Régi álmom vált valóra. Életre szóló barátot szereztem.”

2. A ghánai válogatott Muntari, aki elment a szegénynegyedbe

Muntari a szegénynegyedben (forrás: Buzzfeed)
Muntari a szegénynegyedben (forrás: Buzzfeed)

Sulley Muntari, a ghánai válogatott és az AC Milan sztárja külön kérte, hogy megnézhesse a Rei Pele Stadion közelében lévő szegénynegyedet Maceióban, mert ez arra a helyre emlékeztette őt, ahol ő is felnőtt. Fényképezkedett, autogramokat és pénzt is osztogatott.

3. A Rio de Janeiró-i őr, aki kirakta a tévéjét, hogy a jegy nélküli szurkolók lássák a meccset

A kerítésen kívül… (forrás: Buzzfeed)
A kerítésen kívül… (forrás: Buzzfeed)

Nem túl nagy, nem is túl új tévéjét fordította a jegy nélküli szurkolók felé az az őr, Luiz Gonzaga, aki a Copacabanán dolgozik. Mint ismert, a spanyolok elleni meccs előtt vagy kétszáz chilei szurkoló tört be a stadionba, mert jegy nélkül akarták megnézni a találkozót.

4. A taxisofőr, aki negyven elhagyott jegyet visszaadott

Jó sok jegyet találtam… (forrás: Buzzfeed)
Jó sok jegyet találtam… (forrás: Buzzfeed)

Sao Paulóban furikázik Adílson da Cruz taxisofőr, aki az egyik fuvar után egy kistáskát talált az autójában, és ami a legszebb, volt benne negyven jegy, ráadásul mindenféle meccsre. Adílson nem sokat hezitált, máris ahhoz a szállodához hajtott, ahol felvette a mexikói szurkolókat, majd visszaadta a jegyeket.

5. Elhagyott hátizsákot talált az ápolónő vébéjegyekkel – visszaadta

Visszakaptam a hátizsákomat! (forrás: Buzzfeed)
Visszakaptam a hátizsákomat! (forrás: Buzzfeed)

Eric Tejeda Mexikóból érkezett a világbajnokságra, de alaposan kiverte a víz, amikor észrevette, hogy elvesztette a hátizsákját, benne kilenc jeggyel. Az volt a mázlija, hogy Luizmar Nascimento ápolónő találta meg, és nyomozni kezdett, hogy kié lehet. Kalandos úton megtalálta a fiút, aki boldogan vette át a zsákot, mert nem számított rá, hogy valaha is viszontlátja.

6. Szurkolói focimeccsek az utcán, szerte Brazíliában

Egész Brazíliában rúgják a bőrt a turisták és a helyiek (forrás: Buzzfeed)
Egész Brazíliában rúgják a bőrt a turisták és a helyiek (forrás: Buzzfeed)

Egész Brazíliában alkalmi futballmeccseken játszanak a szurkolók a helyiekkel. Lehet eső, lehet napsütés, lehet reggel, lehet este, mindig jó alkalom kínálkozik egy kis focizásra. Ha nincs dühöngő, jó lesz a macskakő is…

7. A mexikói futballcsapat a tengerpart homokjában focizott

Megy a foci a homokban is (forrás: Buzzfeed)
Megy a foci a homokban is (forrás: Buzzfeed)

Miguel Herrera szövetségi kapitány nem volt szívbajos, amikor engedélyezte, hogy játékosai a szálloda strandjának homokjában focizzanak. Ezért Chicharito és a többiek ki is látogattak a plázsra, Hernández például Santos-mezben készült a Horvátország elleni meccsre.

8. Ingyen wifit ajánlott fel egy ismeretlen az ismeretleneknek

Itt csatlakozhatsz! (forrás: Buzzfeed)
Itt csatlakozhatsz! (forrás: Buzzfeed)

Natalban kapták lencsevégre ezt a feliratot. Valaki Natalban a lakása közelében kirakta wifijének jelszavát, hogy bárki internetezhessen az utcán.

9. Az uruguayi válogatott nem hozhatta be az országba kedvenc édességét – kapott a braziloktól

Most már ehetitek a csemegét… (forrás: Buzzfeed)
Most már ehetitek a csemegét… (forrás: Buzzfeed)

Az egészségügyért felelős hatóságok nem engedték meg az uruguayi válogatottnak, hogy behozza az országba kedvenc édességét, a dulce de lechét. A karamelles tejkrémre hasonlító édesség nélkül talán tovább sem jutottak volna csoportjukból. Segítségükre sietett azonban egy brazil gyár Vicosában, és ajándékot küldtek a déli szomszéd csapatának. Bizony, sok-sok dulce de lechét...

10. Autogramért szaladt be a kisfiú a brazilok edzésére, de többet kapott, mint amit várt.

David Luiz és Daniel találkozása (forrás: Buzzfeed)
David Luiz és Daniel találkozása (forrás: Buzzfeed)

Daniel kedvence David Luiz, és a biztonságiak éberségét kijátszva a kisfiú nagy sprintet levágva jutott el Davidhoz, aki nagy szeretettel fogadta, és nemcsak aláírást adott a gyereknek, hanem az edzésen viselt trikóját is. Később David Luiz azt írta, köszöni Istennek, hogy ilyen sokan szeretik, és köszöni azt a példát, amelyet Daniel mutatott neki szeretetből és odaadásból.

11. Eto’o meghatódik, és megöleli a szurkolót

A Chelsea labdarúgója a kameruni válogatott szállásául szolgáló hotelből kilépve elindult a csapatbusz felé, de megállt az egyik szurkolónál, aki a nevét skandálta. Ezt követően másodpercekig összeölelkezve maradtak, és a csatár láthatóan meghatódott.

12. A süket és vak fiúnak élőben közvetítették a meccset

Hélio jelnyelvi tolmács, és felesége, Regiane elhatározták, hogy egy miniatűr pályamodell segítségével modellezik a vébé nyitó meccsét barátjuknak, a vak és süket Carlosnak. A pályamodell segítségével aztán a srác kezét irányítva a fiú is „nézhette” a meccset. A videó többet beszél minden szónál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik