Fordult a szerencse, most az angolok örülhettek a 92. percben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 14:50
null
Daniel Sturridge nyerő cserének bizonyult, az első gólban előkészítőként jeleskedett, a másodikat ő szerezte (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában Wales hiába vezetett az első félidőt követően Gareth Bale góljával, a szünet után beálló Jamie Vardy és Daniel Sturridge találatával Anglia 2–1-re nyert. Az első fordulóban az oroszok ellen a 92. percben pontokat vesztő angolok számára ezúttal szerencsés volt ez a percszám, Sturridge ekkor szerezte a győztes gólt.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ANGLIA–WALES 21 (01)
Lens, Stade Bollaert-Delelis, 34 033 néző. Vezette: Brych (német)
ANGLIA: Hart – Walker, G. Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana (Rashford, 73.), Kane (Vardy, a szünetben), Sterling (Sturridge, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
WALES: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Ramsey, Ledley (Edwards, 67.), Allen – Robson-Kanu (J. Williams, 72.), Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Gólszerző: Vardy (56.), Sturridge (92.), ill. Bale (42.)

A meccs élő közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni.

A felvezetésnek megfelelően parázs hangulatban kezdtek a csapatok, Ramsey többet volt a földön az első percekben, mint talpon.

Az angolok már a 7. percben előnybe kerülhettek volna, de Lallana jobb oldali beadása után Sterling ziccerben nem tudott a kapuba lőni.

Ezt követően kicsit beszürkült a mérkőzés. A első félidő derekán előbb Kane, majd Rooney szabadrúgása hordozott magában veszélyt, utóbbit követően Cahill fejesénél Hennesseynek kellett védenie.

Az angolok fokozatosan fölénybe kerültek, és a 32. percben csak Brych nem látott kezezést a tizenhatoson belül a walesieknél, majd Rooney sarokrúgása után fejelt kevéssel a jobb alsó mellé Smalling.

Aztán – ahogy az ilyenkor lenni szokott – megszerezte a vezetést Wales: Gareth Bale 32 méterről végzett el szabadrúgást, a csapódó, de nem kifejezetten a szélre tartó labdát Hart a bal alsó sarokba segítette (0–1).

A második félidőre sokkal jobban pörgő angol válogatott érkezett Vardy és Sturridge beállása után, és bár Rooney bal alsóra tartó, 20 méterről leadott lövését még védte Hennessey, Sturridge beadása után, Williams balszerencsés mentési kísérletét követően a Leicester City támadója már eredményes volt (1–1).

Nagyon megnyomta a következő negyedórát az angol válogatott, de hiába birtokolta lényegesen többet a labdát, és dolgozta ki a helyzeteket, igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítani, és az újabb, kézzel blokkolt angol lövés után is néma maradt a játékvezető sípja.

Hiába állt be a Rooney korrekordját négy nappal megjavító Rashford (18 év, 228 nap az új rekord), ő sem tudott lendület adni a csapatnak, és már úgy tűnt, hogy a meccset gyakorlatilag helyzet nélkül lehozó Wales megszerez egy pontot. Ám jött Sturridge, és a 92. percben a jobb alsóba gyötörte a labdát – így a végén ezúttal az angolok örülhettek (2–1).

Az angolok először fordítottak nagy tornán félidei hátrányból, ezzel rögvest az élre álltak a csoportban.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 2 1 1 3–2 +1 4
2. Wales 2 1 1 3–3 0 3
3. Szlovákia 2 1 1 3–3 0 3
4. Oroszország 2 1 1 2–3 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik