Vb 2018: Lettország legyőzte Andorrát a csoportunkban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.06. 20:35
A B-csoport első fordulójában egy kapushibának köszönhetően Lettország idegenben 1–0-ra legyőzte Andorrát.

Ahogyan az várható volt, a lettek kezdték jobban a találkozót. Sok kis passzal próbálták feltörni a hazaiak védelmét, ám az andorrai játékosok állták a sarat. Fegyelmezetten, helyekként a szabályosság határát súroló agresszivitással védekeztek. A vártnál durvábbra is sikeredett az első félidő, a játékvezető 5 sárga lapot is kiosztott.

Az első félidőben hazai lehetőség is adódott a gólszerzésre. Előbb Clemente távolról leadott lövését védte a vendégek kapusa, majd egy bal oldali beadás után szintén a 30 éves labdarúgó fejelhetett, de a felső lécet találta el.

A kezdeti megilletődöttséget követően Andorra abszolút nem játszott alárendelt szerepet, sőt nem nyújtottak jobb teljesítményt a lettek az első félidőben.

A 48. percben megszületett a mérkőzés első gólja. Vitalijs Jagodinskis a félpálya környékéről ívelte a hazai kapu elé a labdát, de az andorrai kapus elszámolta magát, rosszul jött ki, így Valerijs Sabala teljesen könnyedén átfejelte őt. Ezzel találattal megszerezték a vezetést a lettek, 0–1!

Nem sokkal később Clemente vette célba a kaput. Az andorrai labdarúgó ismét jól célzott, a sarokra tartó lövését azonban védte a vendég kapus. A 65. percben Cristian Martinez, a hazaiak 39 éves játékosa felejt kapura. A célzás pontos volt, ám erőtlen, így a kapus könnyedén szelídítette meg a labdát.

A lettek nem törték magukat, inkább védekeztek és tartották a labdát a második félidő második felében. Andorra hiába próbálkozott, végül igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek gólja után. Egy lehetősége még adódott a hazaiaknak a 90. percben, de a szöglet utáni fejes fölé szállt, így maradt a 0–1.

A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, igaz, Andorra helyenként agresszívan védekezett. A lett válogatott sok mindent nem tudott kezdeni az andorrai védelemmel, szerencséjének is köszönheti, hogy megnyerte a találkozót.

A magyar válogatott október 10-én Lettországba látogat majd, miután október 7-én Svájc nemzeti válogatottja vendégszerepel Budapesten. A mieinkre ismételten nem egy könnyű túra vár, de ha lettek nem javulnak, könnyen lehet, hogy nem lesz annyira nehéz dolgunk, mint Feröer ellen volt.

A magyar válogatott november 13-án fogadja Andorrát Budapesten. A látottak alapján egy szívós, agresszív válogatottal kell majd megküzdenünk.

VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 1. FORDULÓ

B-CSOPORT
Andorra–Lettország 0–1 (Sabala 48.)
Svájc–Portugália 2–0 (Embolo 24., Mehmedi 30.)
Feröer–Magyarország 0–0

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 1 1 2–0 +2 3
2. Lettország 1 1 1–0 +1 3
3. MAGYARORSZÁG 1 1 0–0 0 1
3. Feröer 1 1 0–0 0 1
5. Andorra 1 1 0–1 –1 0
6. Portugália 1 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik