Vb 2010: a NASA is beállt a Jabulanit kritizálók sorába

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 13:30
Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (NASA) vizsgálatából az derül ki, hogy 70 km/h-s sebesség fölött a világbajnokság hivatalos labdája, a Jabulani kiszámíthatatlanná válik.
A NASA a Jabulani súlyát is kritizálta, ami csak 440 grammot nyom, valamint a szakemberek szerint a sűrűsége sem megfelelő. A hivatal szerint az is kiszámíthatatlanná teheti a Jabulanit, hogy a dél-afrikai világbajnokság mérkőzéseinek többségét 1000 méteres tengerszint feletti magasságon rendezik.

A Liverpool korábbi csatára, Craig Johnston, aki jelenleg futballeszközök szakértőjeként dolgozik, a következőt nyilatkozta a vb-labdáról: „Ha egy szponzor a vébé előtt bejön az irodába és felajánl egy új, tökéletesen kerek labdát, amit a játékosok utálni fognak, sokkal több hibát fog okozni, mint az eddigi világbajnokságokon, kevesebb gól lesz, kevesebb szabadrúgásból született találat, kevesebb jó passz… Mit lehetne ezek után mondani? De nem így történt az eset, nem lehetett előre tudni, hogy ez fog történnni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik