Fabio Capello jó modort követel az „őrült” Rooneytól és társaitól

Vágólapra másolva!
2009.03.26. 16:08
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitányának elege lett abból, hogy játékosai gyakran nemcsak a futballpályán mutatott teljesítményük miatt szerepelnek a hírekben, hanem balhés ügyeik kapcsán is foglalkozik velük a sajtó. A Wayne Rooneyt legutóbbi dühkitörése miatt őrültnek nevező szakember felelős magatartást vár el futballistáitól.
Rooney alapos fejmosást kapott Capellótól
Fotó: Reuters
Rooney alapos fejmosást kapott Capellótól
Rooney alapos fejmosást kapott Capellótól
Fotó: Reuters
Rooney alapos fejmosást kapott Capellótól

Nem éltek át túl kellemes pillanatokat az angol válogatott játékosai a nemzeti csapat legutóbbi közös megbeszélésén, amelyen Fabio Capello rendesen lehordta a társaságot. A legkínosabban Wayne Rooney érezhette magát, akit kiemelten leszidott az olasz mester.

Capellónak elege lett belőle, hogy az angol válogatott futballistái gyakran kerülnek balhés ügyekbe a futballpályán kívül, és most Rooney legutóbbi megnyilvánulása verte ki a biztosítékot a szakembernél.

Mint ismeretes, a Fulham elleni bajnokin kiállították a Manchester United klasszisát, aki öltözőbe zavarása után idegességében rácsapott a szögletzászlóra.

„Hogy gondoltad, hogy megütöd a szögletzászlót? Teljesen őrült vagy!” – mondta Capello az összetartáson. Szavait ideges nevetgélés kísérte, de mindenki tudta, hogy a szakember komolyan beszél.

Capello haragját nem egyedül Rooney viselkedése váltotta ki, része volt benne a „három oroszlánosok” több játékosa elmúlt hónapokban ismertté vált balhéjának is.

Nagy vihart kavart a chelsea-s Ashley Cole letartóztatása a múlt hónapban, aki részegen szólalkozott össze a rendőrökkel. A védő pénzbírságot kapott a hatóságoktól és menedzserértől, Guus Hiddinktől.

Az elmúlt év végén Steven Gerrardnak gyűlt meg a baja a rendőrséggel, a Liverpool középpályása egy éjszakai bárban keveredett verekedésbe.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya figyelmeztette játékosait, hogy felelősek tetteikért, hiszen rengetegen példaképüknek tekintik őket.

Anglia szombaton Szlovákiával csap össze felkészülési mérkőzésen, majd jövő hét szerdán Ukrajnával találkozik világbajnoki selejtezőn. Mindkét találkozót a Wembleyben játsszák.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Ben Foster (Manchester United)
Védők: Leighton Baines (Everton), Phil Jagielka (Everton), Joleon Lescott (Everton), Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Matthew Upson (West Ham United), Ledley King (Tottenham Hotspur)
Középpályások: Gareth Barry (Aston Villa), Michael Carrick (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea), Stewart Downing (Middlesbrough), David Beckham (AC Milan), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Steven Gerrard (Liverpool)
Támadók: Carlton Cole (West Ham United), Peter Crouch (Portsmouth), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik