Távol a többiektől, közel a stadionhoz a franciák - Eb-szállások IV.

ACKERMANN SÁNDORACKERMANN SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2012.06.06. 18:13
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
A június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra utazó válogatottak szálláshelyeit és edzésközpontjait bemutató sorozatunk utolsó, negyedik részében a D-csoportban szereplő Ukrajna, Franciaország, Svédország és Anglia szállásait látogatjuk meg.

Érdekes helyzet alakult ki a szálláshelyeket illetően az Európa-bajnokságon, hiszen a résztvevő 16 csapat közül 13 foglalt szállást Lengyelországban és mindössze három – beleértve a társrendező Ukrajnát is – Ukrajnában. Sorozatunk utolsó, negyedik részében az angol, svéd, francia, illetve ukrán válogatott hoteljeibe, edzőközpontjaiba látogatunk el.

UKRAJNA: KIJEV

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ 
KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Rögtön a házigazda ukránokkal kezdjük, akik nem meglepő módon a fővárost, Kijevet választották szálláshelyül. A szövetség már jóval korábban lefoglalta a városi klubcsapat, Dinamo Kijev edzőközpontját, ami érthető is: az ukrán válogatott keretében hemzsegnek a Dinamo játékosai, így ők a lehető legotthonosabban fogják magukat érezni.

A hatszintes edzőközpontban minden megtalálható, a különböző szaunáktól kezdve a rekreációs központon át egészen a konferenciateremig.

Az ukrán válogatott egyébként csak egy meccset játszik a fővárosban, a hátralevő két csoportmeccsét a donecki Donbass Arénában vívja.

FRANCIAORSZÁG: DONECK

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ 
KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A gallok a mezőnyből gyakorlatilag egyedül merészkedtek keletre, a csoportmeccsek mellett negyeddöntőnek és elődöntőnek is helyt adó Doneckben választottak szállást. Az edzőközpontként és hotelként is funkcionáló „Kirsa” komplexum egyébként a helyi klubcsapat, a Sahtar Doneck tulajdona, a minden igényt kielégítő szálláshelyen bármi megtalálható. Az egy-, illetve kétszemélyes szobák mellett a francia játékosok kényelmét billiárd, asztalitenisz, vagy mozi szolgálja majd.

Kényelem szempontjából talán a franciák hozták a legjobb döntést: mindösszesen 10 percre laknak a donecki Donbass Arénától.

SVÉDORSZÁG: KOZIN

A svéd válogatott számára a Kijevtől délre fekvő Kozinban foglaltak szállást, edzéseiket a Kijevben lévő, Koncsa Zaszpa edzőközpontban tartják, amely szintén a Dinamo Kijev tulajdona. A svédek szövetségi kapitánya, Lasse Richt örül, hogy Kijev közelében találtak szállást, hiszen így a mérkőzésekhez és nem mellékesen a szurkolókhoz is is közel lesznek – Svédország egyébként mindhárom csoportmérkőzését Kijevben vívja majd.

A Kozinban lévő szállás mondhatni vadiúj, az UEFA listájára is csak nemrégiben került fel: a Kijevtől 23 kilométerre található Platinum luxushotel csendes környezetben várja a svéd válogatott labdarúgóit uszodával, szaunával, teniszpályával.

Amikor a svédek Ukrajnában jártak szállást keresni, a Platinum Hotelről a következőt mondta egyikük: „kiscserkész korom óta nem voltam ennyire elvágva a civilizációtól”. Az ukrán sajtó szerint ezt ugyanakkor pluszként kell kezelni, ha a játékosok nyugalmára gondolunk.

ANGLIA: KRAKKÓ

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ 
KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A helyi futballszurkolók nagy örömére az angol válogatott Krakkóba költözik az Európa-bajnokság idejére, így összesen három válogatott (Anglia mellett Olaszország és Hollandia) is az egykori lengyel fővárosban száll meg a torna idején.

Krakkóban amúgy is rengeteg angol turista fordul meg, így valószínűleg nem lesz gond a válogatott beilleszkedésével: szállását a főtérhez közeli Stary Hotelben foglalta le, edzéseit pedig az alsóbb osztályú krakkói csapat, a Hutnik Kraków felújított pályáján tartja.

Az angolok még a csoportbeosztás előtt lefoglalták a szállást: „2010 szeptembere óta keressük a megfelelő szállást a csapatnak. Krakkó volt a legszebb hely, amit eddig láttunk” – nyilatkozta Adrian Bevington az angol labdarúgó szövetség igazgatója. „Nem volt még sorsolás, nem tudjuk, hol fogjuk a meccseinket játszani. Ugyanakkor Krakkóból könnyű eljutni Lengyelország, illetve Ukrajna bármelyik városába, ahol játszanunk kell. A hotel, amit találtunk fantasztikus, az edzőpálya is megfelelő” – nyilatkozta Bevington.

Az edzéseknek helyt adó Hutnik pályájára korábban rengeteg panasz érkezett, alig haladtak a munkák, az angol sajtóban pedig különösen könyörtelenül bántak a krakkóiakkal: „Ez nem focipálya, ez építési terület” – írta nemrégiben egy angol napilap a munkálatokról. A felújítás azóta befejeződött, így maximálisan kiszolgálhatja Roy Hodgson csapatának igényeit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik