Power Ranking - NFL 2014 Week 1

2623622 26236222623622 2623622
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 01:09
Címkék
Nulladik típusú találgatások Egy nappal az amerikai futball idény kickoff csatája után megkezdjük találgatásainkat a februári végső sorrendre...

Nulladik típusú találgatásokNulladik típusú találgatások

Egy nappal az amerikai futball idény kickoff csatája után megkezdjük találgatásainkat a februári végső sorrendre és hetente közlünk egy erősorrendet, amely orientálja a kedves olvasót a csapatok aktuális formájáról, feltámadásáról, szárnyalásáról vagy – rossz esetben – hanyatlásáról. Jelen nulladik verzió szolgáljon alapul, amolyan nulla kilométerkőként, egyben indokként arra, hogy a kedvenc franchise általam történő leminősítése esetén édesanyám csuklásmennyisége megtöbbszöröződjön.


1. Seattle Seahawks

A Sajtfejűek nyitómeccsen történt felzabálása csak megerősített abban, hogy Pete Carroll (alias Richard Gere) csapata újra NFL World Champion lesz és a 2015-ös Kickoff Game-nek ismét a CenturyLink Field ad otthont.

2. Denver Broncos

A Vadlovak sokat erősödtek a holtidényben, így semmi kétségem afelől, hogy kiváló alapszakasz teljesítménnyel jutnak a rájátszásba. Peyton Manning újabb rekordokkal rakja teli a padlást, aztán a döntőben majd ott áll velük szemben a Legion of Boom…

3. Green Bay Packers

A wisconsini csapat – Aaron Rodgers felépülésével és a védelem harapósabbá válásával – komoly konkurenciát jelenthet a Halászsólymoknak. A tegnapi meccs ennek az ellenkezőjét bizonyította, de hiba lenne előre leírni őket.

4. New Orleans Saints

A Szentek csapata sokak elképzelése szerint az idén mennybe megy. Ha ez valóban megtörténik (nem fog!), akkor azt – hosszú idő után – nem a támadóegység pontgazdagságának, hanem a védelem drasztikus javulásának köszönhetik majd. Az előző idényben ebből már bőven láthattunk ízelítőt.

5. New England Patriots

Nem állom Tom Brady-t, de a teljesítménye (nopláne Bill Belichick-é!) előtt kalapot emelek. A divíziógyőzelem és a playoff biztos a Pats-nek, aztán majd a cornerback ászaik eldöntik, hogy meddig tovább...

6. San Francisco 49ers

Minden jó, ha jó a vége. Ezt gondolhatják az Aranyásók is, mivel mert eddig csak rossz történt velük. Asszonyverés, sérülés, játékeltiltás, pocsék pre-season. Van mit rendbe hoznia Jim Harbaugh-nak és ebben segítsen neki Colin Kaepernick is, ha már ilyen zsíros szerződéssel áldotta meg az Isten. Egy gyenge szezonkezdéssel önmagukat is eláshatják erre az idényre…

7. Philadelphia Eagles

Chip Kelly tudja mit csinál, Nick Foles, LeSean McCoy és DeSean Jackson szintén így van ezzel. A probléma mindössze annyi, hogy Jackson átköltözött Washingtonba disznóbőr elkapónak. A rájátszás még oké, aztán majd meglátjuk meddig tart a szufla a Sasoknál.

8. Indianapolis Colts

A csikócsapat – Andrew Luck fantasztikus mutatói ide vagy oda – számomra nem rejteget különösebb meglepetéseket erre az évre. A roster nem meggyőző, komoly lyukakkal telített, akárcsak az ementáli sajt. A csoportgyőzelem fix (v.ö.: Pats, Philly, Saints), de itt lesz a végállomás, a vonat nem megy tovább.

9. Cincinnati Bengals

Egy dolog állandó: a változás. Így tartják ezt Cincinnati-ben is, valószínűleg ezért próbálják megtörni Andy Dalton playoff impotenciáját egy túlárazott szerződéssel. A támadó és védelmi koordinátorok odébbálltak és Marvin Lewis vezetőedző is könnyen így járhat (persze, nem önszántából), ha a rájátszásban elvéreznek, esetleg be sem jutnak oda.

10. San Diego Chargers

A Chargers, Philip Rivers vezérletével, hozza a tavalyi nívót, amelynek oly sokan örültek. Teszem hozzá, joggal. Peyton Manning bezzeg csoportriválisként nem repes a boldogságtól, de az egyik wild card-ot – hozzám hasonlóan - ő is gondolkodás nélkül kiosztaná nekik.

11. Pittsburgh Steelers

Ha idén nem a 6. héten kezdi el az idényt a Steelers, akkor egy nem várt siker is az ölükbe pottyanhat. Lássuk be, az utóbbi években kiiratkozott a csapat a topligából, a védelem gyorsulása és a támadófal erősödése viszont ismét visszapakolhatja a hatszoros bajnokot a megfelelő polcra.

12. Chicago Bears

Gyermekkorban a maci kedves állat, de a felnőtt medve nem játék. Már az ismert székely vicc szerint sem. Nagy kérdés, hogy melyik állapotában leledzik a chicagói csapat, lévén a tavalyi védelmi megbicsaklás csoportgyőzelemben fájt nekik. Költöttek is defense-re rendesen a holtidényben, remélem megérték a zöldhasúak a rájátszásba kerülést.

13. Baltimore Ravens

A Ravens - Super Bowl győzelem utáni - zuhanását idén csakis emelkedés követheti. De az egységesebb támadósor és Joe Flacco tavalyi zérószintjének 20%-os javulása újra tényezővé teheti őket a divízióban. És akkor most nagyon diplomatikus voltam…

14. Arizona Cardinals

A Cards rossz divíziót választott magának, és ez ab ovo lehetetlenné teszi, hogy saját pályán Super Bowlt játszanak jövő februárban. Van kraft a csapatban, rengeteg pontot tud termelni, a védelme azonban megfogyatkozott az idény elejére. Ha bejönnek az álmok, akkor talán wild card.

15. Carolina Panthers

Cam Newton elkapóit elkapkodták, egy maradt neki: az újonc Kelvin Benjamin. A defense ereje és minősége senkiben sem hagy kétséget, de támadósor nélkül nehéz a dolga Ron Rivera vezetőedzőnek.

16. Detroit Lions

Matthew Stafford és Calvin Johnson maradt. Jim Caldwell és rengeteg QB célpont jött. A védőfal még csak-csak megállja a helyét, de a hátsó alakzat képes a pontok „nyelésére”, a la kacsa és nokedli. Ígéretes rajt után totális szétesés: ez történt tavaly. Egy hasonló forgatókönyv könnyelműség lenne tőlük a 2014-es idényben.

17. New York Giants

Eli Manning és a Gigászok a pre-seasonban többszörösen túlszárnyalták a a tavalyi rémálomot. Csakhogy az előszezon semmit sem előlegez meg. Tom Coughlin tanítványain sokszor volt érezhető, hogy ha „nem megy, akkor ne erőltessük…” De ha megy, akkor viszont csinálni kéne, könyörgöm!

18. Kansas City Chiefs

Kansas City-ben elmúlt a csoda. Az előző szezon kezdetén látott kirobbanó teljesítményt nem tudják megismételni, elég csak egy pillantást vetni a sorsolásukra. Egy Jamaal Charles pedig nem csinál nyarat, ahogy azt már a beharangozóban is leírtam…

19. Atlanta Falcons

Matt Ryan keveset mesél majd unokáinak a 2013-as idényről, maximum annyit, hogy irányítóként folyamatosan a földön hempergett. A támadó és a védőfal holtidény közbeni megerősítése azonban ismét playoff közeli állapotba tolhatja a csapatot.

20. St. Louis Rams

Sam Bradford elvesztése komoly érvágás a Rams-nek, de még nem teríteném rájuk a halotti fátylat. A védelmük ereje és hatékonysága, valamint az old school amcsi focis futójáték még komoly eredményeket hozhat ki belőlük, úgyhogy totális lebőgésre semmiképp ne számítsunk tőlük.

21. Dallas Cowboys

Tavalyelőtt Hálaadás napján meghalt Jockey Ewing (Larry Hagman), azóta a Dallasnak is befellegzett. Sean Lee, a védelem vezére örökös sérült, akárcsak az újonc Demarcus Lawrence, Demarcus Ware továbbált... Maradt Tony Romo és Dez Bryant duója egyetlen reménysugárként. Jerry Jones, a leggazdagabb kovboj és klubtulaj jobb ha nem számít semmire, maximum arra, hogy többször vesz részt cheerleader castingon.

22. Miami Dolphins

A Delfinek ebben az idényben újra befürödnek. Ryan Tannehill javuló teljesítményét az elkapó célpontjai irigykedve és földbe gyökerezett lábbal bámulják, a támadófal lecserélődött, a védelem futójáték elleni teljesítménye értékelhetetlen. Nagyon messze még a rájátszás…

23. Tampa Bay Buccaneers

Az előző két idény gyötrelmes szenvedése eredményeként idén Lovie Smith ülhetett le a vezetőedzői székre, ami nagy megnyugvással töltötte el Tampa lakosságát. A nagy védelemgurunak erre az idényre egyetlen feladata van: ütőképes támadóegységet fabrikálni. Sikerülni fog neki. Előbb vagy utóbb.

24. New York Jets

Nehéz éve lesz Rex Ryan vezetőedzőnek. Geno Smith egyelőre nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a védelem hátsó alakzata pedig nem ér többet egy tál lencsénél. Ebből kell főzni valamit, amit komoly erőfeszítés, megenni, nota bene megemészteni...

25. Washington Redskins

A rézbőrűeknek (jé, rasszista lettem!) az előző idényhez képest csak felfelé van út... RG3 képes az elvárások teljesítésére, és ha a támadósor ütemét a védelemnek nevezett, tavaly fejveszettül rohangáló 11 ember közelíteni tudná, akkor esélyük lenne néhány grádicsot mászni a létrán. Felfelé. Lefelé nincs létrafok…

26. Houston Texans

„Houston, we have a problem…” A két problémamegoldó: Jadaveon Clowney és J.J. Watt. Ha tizenketten lennének, akkor a probléma is megoldódna. Így nem fog.

27. Minnesota Vikings

Minnesota jelen pillanatban Teddy Bridgewater harckészültségére vár. A Vikingek eredményessége komoly lökést kaphat az újonc irányító „frencsájzosodásával”. Csak már ott tartanánk…

28. Cleveland Browns

Josh Gordon egy teljes idényre „szabadságolta magát”, Johnny Manziel viszont nagy ígéret és valószínűleg az is marad. A Browns ezt az évet is csendben lepörgeti, év végén kirúgják Mike Pettine vezetőedzőt, aztán a draftcetliket megpróbálják majd ügyesen felhasználni.

29. Jacksonville Jaguars

A Jacksonville alulról indul, sokadszor kezdi újra, mégsem hitelesek az erőfeszítéseik. Ahhoz, hogy távolabb kerüljenek a pofozógéptől, tudatos és szisztematikus támadóegység építés kéne. Nomeg, Blake Bortles.

30. Tennessee Titans

Ken Whisenhunt azért költözött San Diegóból Nashville-be, hogy megbízható irányítót faragjon Jake Lockerből. Neki is feszül majd a feladatnak becsületből, de Lockert sem abból a fából faragták... Egy év múltán új próba következik.

31. Buffalo Bills

A mostani EJ Manuel, már nem az a EJ Manuel. Irányító nélkül pedig nehéz. Kyle Orton csak egy vészmegoldás, ismételten marad a sokadik hely.

32. Oakland Raiders

Hogy is jellemezzem? Nyugdíjasotthon, mint amikor Lionel Messi elmegy levezetni a kínai harmadosztályba. Totális hiteltelenség, pofozógép szerep, a „Hány meccset kell még az év végéig játszani?” klasszikus esete. Bárcsak ne így lenne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik