NFL Kickoff Game 2014 - A böjt vége

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 17:09
Címkék
Jó pár hónapja, a fagyos New York-i estében Russell Wilson a magasba emelte a Lombardi-trófeát és minden nem Seahawks szimpatizáns ürességet...

Jó pár hónapja, a fagyos New York-i estében Russell Wilson a magasba emelte a Lombardi-trófeát és minden nem Seahawks szimpatizáns ürességet érzett. Valami, ha csak átmenetileg is, de véget ért. Eltelt 213 nap és az akkor oly távolinak tűnő Kickoff Game a küszöbön van. Péntek hajnalban a címvédő Seahawks és a trónkövetelő Packers csatájával megkezdődik a 2014-es szezon. Showtime.

Mielőtt a mérkőzést felvezetném, egy kis nyitómeccs történelem jöjjön. 2001-ben a WTC elleni támadással óriási csapás érte Amerikát, de az NFL akkori vezetése ebben is meglátta az üzletet. Kell egy meccs a „Nagy Almában”, amire mindenki figyel és nemes célt szolgál. Annak a szezonnak a menetrendje már fix volt, így a 2002-es nyitómeccs mellett döntöttek. A Giants a 49ers-t fogadta és megszületett a Kickoff Game. 2004 tavaszán jött az ötlet, hogy az aktuális címvédőnek illene a szezont kezdeni, méghozzá hazai pályán és ezzel egy mai napig tartó tradíció vette kezdetét. Az első nyolc ilyen meccsen aztán a címvédő győzni is tudott, de az első nyitómeccsen is szerepet kapó Giants 2012-ben egy Cowboys elleni vereséggel lerombolta a makulátlan mérleget. Tavaly aztán a címvédő mindig otthon kezd elmélet is borult, a helyi baseball csapat, az Orioles sűrű programja miatt a Baltimore Ravens kénytelen volt idegenben kezdeni és a Broncos annak rendje és módja szerint le is mészárolta a Ravenst. Annyit még érdekességnek hadd jegyezzek meg, hogy legutóbb címvédőként a Packers nyert a Kickoff Gamen, még 2011-ben a Saints ellen. (42-34)

A Seahawks sokáig az AFC-ben vitézkedett, így a két csapatnak nincs igazán komoly közös múltja. Ez lesz a 15. összecsapásuk, a mérleg 8-6-os Packers előnyt mutat. A nem komoly közös múlt ugyan igaz, de a legutóbbi összecsapás kifejezetten emlékezetesre sikerült. Történt ugyanis, hogy a 2012-es holtszezonban a játékvezetők sztrájkba kezdtek a nagyobb becsben tartás( több pénz) érdekében és a szezon 3. játéknapján még mindig harmadik-negyedik kategóriás játékvezetők ténykedtek. Az említett játéknap utolsó meccsén, a hétfő esti rangadón a Packers volt a Seattle vendége. 12-7-re vezettek a vendégek és már csak néhány másodperc volt hátra. A rookie Russel Wilson minden mindegy alapon felívelte a dísznóbőrt az endzoneba és játékvezetők „egységes” kézjelének köszönhetően a Seahawks fordított. A probléma itt csak azzal volt, hogy a labdát a Packers védője, M.D. Jennings húzta le és nem a célpont, Golden Tate. A bajt tetézve az egyik spori TD-t, a másik interceptiont jelzett és így született meg az utóbbi évek legemlékezetesebb játéka, a Fail Mary. Végül a végső döntés, teszem hozzá, hibásan TD lett. A dolog egyetlen pozitívum az lett, hogy a liga pikk-pakk megegyezett a sztrájkoló sporikkal, akik hamarosan vissza is tértek.

Azt nem merem megígérni, hogy ma nem hibáznak a játékvezetők, de azt igen, hogy az akkorinál jóval látványosabb és pontgazdagabb csata várható. A két csapatot röviden, de átfogóan bemutató cikkünk tegnap már felkerült az oldalra, így most csak pár érdekes meglátásomat osztanám meg. Én kíváncsian várom, mire megy a Bumm-légióval szemben Rodgers és két kiváló receivere, Nelson és Cobb. Ami biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a 2011-es MVP-nek, főleg kezdő centere nélkül. JC Tretter térdsérülése miatt, az idei ötödik körös rookie, Linsley kezd a sajtfejűeknél. Bruce Irvin, a címvédő LB-je röviden így kommentálta a dolgot. „ Imádkozni fogok Linsleyért, hosszú estéje lesz. Brandon a liga legjobbja a posztján.” Utalva ezzel csapattársára, Brandon Mebanere. Az biztos, nem lesz könnyű megállítani a közel 150 kilós DT-t. További érdekesség lehet, ha egy egy alkalommal a hazai D# leparancsolja a pályáról a vendég támadókat, milyen puntokat látunk majd. Harvin és Earl Thomas személyében ugyanis két fantasztikus visszahordó várja majd a lehetőséget a Seahawksnál.

Ilyen és ehhez hasonló dolgokat zsákszámra lehetne sorolni a ma estével kapcsolatban, így nem is szaporítom tovább a szót. Ami biztos, ma kezdetét veszi az igazi futball, a következő öt hónapban rengeteg hambi, sör, hot-dog, popcorn és gyönyörű foci vár ránk, élvezzük minden percét, mert az azt követő hét hónap, megint rohadt hosszú lesz.

képek forrásai:espn.com es cbssports.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik