Russell szórakoztatónak találja, kik próbálják megszerezni Hamilton ülését

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 14:26
Russell (jobbra) nem aggódik azon, ki lesz jövőre a csapattársa (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, George Russell szórakoztatónak találja az ő, valamint a csapatfőnök, Toto Wolff telefonjára érkező hívásokat és üzeneteket, mióta kiderült, hogy Lewis Hamilton az idény végén távozik az „ezüstnyilaktól".

Mint beszámoltunk róla, Lewis Hamilton február elején erősítette meg, hogy aktiválta a kilépési záradékot a Mercedesszel 2025 végéig érvényben lévő szerződésében, és a nagy szabályváltoztatásokat megelőző idényben már a Ferrari-színeiben versenyez. A váratlan bejelentés óta számos versenyzőt hoztak szóba a német csapattal, többek között a fiatal tehetség, Kimi Antonelli, a jelenleg Aston Martint erősítő Fernando Alonso, a Scuderiánál az ülését pont a hétszeres bajnok érkezése miatt elvesztő Carlos Sainz Jr., valamint a botránytól hangos Red Bullt egyes hírek szerint elhagyni kívánó Max Verstappen neve is a lehetséges jelöltek között szerepel. 

A Mercedes felszabaduló ülése kétségtelenül kecsegtető több pilóta számára is, az alakulattal a harmadik közös évét teljesítő George Russell jól is szórakozik azon, milyen hívások és üzenetek érkeznek az ő, valamint a csapatfőnök, Toto Wolff telefonjára Hamilton távozásának híre óta. „Érdekes néhány hónap áll előttünk, meglátjuk, mi történik. Ami az én oldalamat illeti, minden idők legjobb versenyzőjének a csapattársa voltam az elmúlt két évben, és egyáltalán nem aggódom amiatt, hogy ki érkezik mellém." 

„A legjobbak ellen szeretném megmérettetni magam, és úgy érzem, pontosan ez volt a helyzet az előző két idényben. Legyen szó tapasztalt vagy fiatal versenyzőről. Személy szerint úgy érzem, nagyszerű helyzetben vagyok ahhoz, hogy segítsek a csapat előremozdulásában, illetve a következő fejezetben."

Az egyszeres futamgyőztest arról is megkérdezték, milyen mértékben szólhat bele abba, ki lesz az új csapattársa. „Úgy gondolom, valamennyi csapat számára fontos, hogy harmónia legyen a versenyzői között, mert ez az összes mérnökre és a teljes istállóra kihat, de végső soron Toto, valamint az igazgatótanács hozza meg a döntést."

„Sokat beszélgettünk már, és sok időt töltöttem Totóval a tél folyamán, szóval elég vicces volt látni különböző pilóták neveinek felbukkanását a telefonján, sőt még én is kaptam üzeneteket és hívásokat. Ez elég érdekes volt, de csapatként nagyszerű lehetőségünk van, és nagyon jó helyzetben vagyunk, hogy belevágjunk a következő fejezetbe azután, hogy Lewis annyi sikert ért el a Mercedesszel."

A két nagydíj után 18 megszerzett ponttal az egyéni vb-összetett negyedik helyét elfoglaló, és egyelőre a házon belüli csatában vezető pilóta Szaúd-Arábiában már jelezte, tárt karokkal fogadná a címvédő Verstappent, akit jelenleg a mezőny legjobbjának tart. 

4. SZAÚD-ARÁBIAI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 7., CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés1. Verstappen 1:29.659
2. szabadedzés1. Alonso 1:28.827
MÁRCIUS 8., PÉNTEK
3. szabadedzés1. Verstappen 1:28.412
Időmérő1. Verstappen 1:27.472
MÁRCIUS 9., SZOMBAT
Verseny1. Verstappen, 2. Pérez, 3. Leclerc
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Ausztrál Nagydíj, MelbourneMárcius 24., 5.00
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00
Kínai Nagydíj, SanghajÁprilis 21., 9.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik