SOMOGYI ZSOLT
2022.12.15 23:22 Frissítve: 2022.12.16 09:42

Hazai pálya – Somogyi Zsolt jegyzete

 

Eldőlt, a Puskás Arénában rendezi a Ferencváros az Európa-liga nyolcaddöntőjét. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke volt szerkesztőségünk vendége, és ekkor jelentette be, hosszas gondolkodás, tárgyalás, egyeztetés után úgy döntöttek, erre a mérkőzésre elköszönnek a Groupama Arénától, és mintegy négy kilométerrel arrébb fogadják ellenfelüket.

 
Kubatov Gábor az NS-nek: A Puskás Arénában játssza az FTC az Európa-liga-nyolcaddöntőt

Amelyet ugye még nem ismernek, és az ünnepek idején hálás téma a zöld-fehéreknek: az FC Barcelona, a Manchester United, a Juventus, az Ajax, a Roma, az El-t hatszor megnyerő Sevilla vagy Schäfer András csapata, az Union Berlin selejtezőt játszik majd februárban azért, hogy eljuthasson oda, ahol a Fradi már ott van: a tizenhat között.

Mi több, a Barcelona–Manchester United csúcsrangadó miatt az egyik sztárklub biztosan nem juthat el abban a körbe, amelyben a magyar bajnok még játszik. Az elnök leszögezte, tárgyaltak a szurkolók képviselőivel, nem a drukkerek háta mögött döntöttek tehát, és ők is megértették, akkora bevételkülönbség van a két aréna között, ha minden jegyet eladnak, hogy még a bérleti díjjal együtt is megéri a klubnak.

Néhány héttel ezelőtt a Puskás Arénában rendezett futballfórum vendége volt Sztanyisz­lav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője, és már akkor pedzegette, gyönyörű ez az aréna, ráadásul a Paks elleni Magyar Kupa-döntő is szenzációs miliőben zajlott (a Ferencváros 3–0-ra nyert 40 ezer néző előtt), s nemcsak a játékosok, a szurkolók is otthon érezték magukat. Az említett fórum másik vendége a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál arról beszélt, hogy már az átadáskor olyan különleges „szentélynek” nevezte az arénát, amelyben nagyon nehéz lesz nyernie a mindenkori ellenfélnek. Amúgy az sem lenne baj, ha – ne így legyen! – az első, idegenbeli mérkőzésen esetleg behozhatatlan hátrányba kerül a Fradi. A szurkolók, ebben biztos vagyok, akkor is megtöltenék a Puskás Arénát, főleg úgy, ha már a sorsolás előtt eladják a jegyeket, és futballünnepet varázsolnának a visszavágóra, csak hogy megköszönjék a csapatnak, hogy a tavasszal is nemzetközi kupameccset játszott. A sorsolás még odébb van, de már várni is jó a tavaszt: csaknem hetvenezer néző előtt, igen, hazai pályán játszik majd a negyeddöntőért a Ferencváros – szenzációs este lesz!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2023.03.18 00:07:20

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sztanyiszlav Csercseszov mosolygósan hagyta el a Puskás Arénát.

2023.03.17 10:35:34

Európa-liga nemzetisport.hu

BL-tavaszról beszélni nem reális, de hét éve, amikor a Partizani kiütötte a nyolc magyarral felálló FTC-t, az El-nyolcadddöntő is szürreális volt.

2023.03.16 20:24:38

Európa-liga nemzetisport.hu

Nem tudott csodát tenni a magyar bajnok, ismét kikapott a tartalékos Fradi – 50 675 néző előtt.