SOMOGYI ZSOLT
2017.06.30 23:59 Frissítve: 2017.07.01 00:04

Gyanú – Somogyi Zsolt jegyzete

 

Hálás lehet a máltaiakkal szörnyen kínlódó Videoton, és a semmit sem akaró lettek ellen sokszor bántóan körülményes Fradi a Vasasnak – az angyalföldiek gyorsan elintézték, hogy a Beitar elleni selejtezőjük legyen a téma. Gyorsan: úgy négy-öt perc alatt.

 
„Csak Beitar-siker születhetett”; „Hiba volt 3–1-nél is támadni”
Csak az a vég... A Vasas a 88. percben 3–1-re vezetett, de kikapott

Pedig három idegenben szerzett gólért minden magyar kupacsapat összetenné a kezét… És most mégis a Vasas a viccek céltáblája.

Lehet, hogy csak magyar csapat képes így veszíteni? Lehet német edzője, macedón védője, ukrán támadója, a magyar csapat mindig is magyar marad. Amelyiknek drága a különgép, ezért hajnali három órakor indul a menetrend szerinti fapadossal, bár ez inkább csak jellemző, mint elfogadható kifogás.

Hogyan lehet így elrontani nyolcvannyolc percnyi kitűnő játékot?

Ilyet tényleg senki sem csinál!

Az egyik azt mondja, épp a végére fáradtak el, erő híján nem volt tökéletes a koncentráció – na de úgy hat ember nézte, amint negyven métert halad valaki a kapujuk felé, legalább rákiálthattak volna, a zárt kapuk mögött esetleg megriad a támadó. Ha erre készültek, tartson már az erő kilencven – plusz öt – percig (zárójelben: és ha már kupaszereplésre készülünk, ne kelljen már akkor halasztást kérni, amikor el sem kezdődött a bajnokság, ugyebár…).

A másik szerint az edző cserélt rosszul, mert amikor kontrázni lehet, Kulcsár Tamásnak és Remili Mohamednek a pályán a helye, a láthatóan nehézkessé váló Ádám Martinnak vagy éppen Mahir Sagliknak kevésbé. Ha a Sturm ellen 0–3 után volt erő 4–3-ra győzni, akkor 3–1-ről ne legyen 3–4, hacsak nem ez a szándék. Tudjuk, hol élünk, a meccs másnapján már meg is jelent, 108-szoros pénzt adtak a hajrában, kétgólos magyar vezetésnél az izraeli sikerre. Az a gyanús, ami nem gyanús, ezt Pelikán gátőr is megtanulta – hát akkor mennyire gyanús, ami nagyon gyanús? Lehetett ez a világ legtisztább sportküzdelme, sokan fogadnának arra, hogy valakik fogadtak erre… Habár bíróság elé mindössze néhány ember és néhány meccs került, tudjuk, a csalás mérete sokkal nagyobb, ezért elkerülhetetlen, hogy ne lássanak egy ilyen fordulat mögött hátsó szándékot a kívülállók. Nem csak a futballban van ez így: nincs az a hatalmas küzdelemben döntetlennel véget érő kézilabdameccs, amelyről nyugodtan elhisszük, rendben volt minden körülötte.

Ettől még a Vasas simán továbbjuthat.

Fogadni mernék rá, megpróbálja.

 

2022.12.15 19:49:47

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Igen, hazai pályán játszik majd a negyeddöntőért a Ferencváros – szenzációs este lesz!

2022.11.07 10:55:27

Európa-liga nemzetisport.hu

Az Ajax az Union Berlinnel, a Leverkusen a Monacóval, míg a Juventus a Nantes-tal csap össze.

2022.11.03 16:56:56

Európa-liga nemzetisport.hu

Bakaszetasz révén már a hetedik percben vezetést szereztek a törökök, a Fradi nem tudott egyenlíteni.