El: Azt hittem, hogy nem veszik el a gólomat – Vécsei

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 21:37
null
Vécsei Bálint (középen) azt hitte, hogy nem veszik el a gólját (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a labdarúgó Európa-liga 1. fordulójában a Ferencváros 2–1-re kikapott a Leverkusentől. A mérkőzés után Vécsei Bálint, a gólszerző Ryan Mmaee és Dibusz Dénes értékelte a látottakat.

 

„Vegyes érzéseim vannak, hiszen a meccs elején meg akartuk őket lepni, s ez így is történt, hiszen mi szereztük az első gólt. Voltak olyan hibák, amiket nem tudtunk korrigálni csapatszinten, addig nagyon kompaktak voltunk. Egy-két elcsúszás, és egyből megbüntették ezeket a helyzeteket. Sajnálatos módon elvették azt a gólt, amit szereztem. Azt hittem, hogy nem veszik el, hiszen a testem előtt volt a kezem, de a bíró azt mondta, ez egy új szabály: akármilyen formában kézhez ér a labda, akkor azt nem tudják megadni. Volt egy kisebb sérülésem is, de bírtam, ameddig bírtam. Azért szomorúak vagyunk, hogy nem tudtunk elvinni egy pontot” – mondta Vécsei Bálint.

A Ferencváros középpályása a vezető gólról is beszélt, s arról, mennyire jól működött a zöld-fehérek labdakihozatala a mérkőzés elején.

„Tudtuk, hogy megpróbálnak minket letámadni. Nagyon jól hoztuk ki a labdát, a középpályán szabadon meg tudtam fordulni a gól előtt. Láttam Tokmacot beindulni, s a gólon kívül is akadt még ugyanilyen helyzetünk, amit jobban kihasználhattunk volna. Voltak jó momentumaink, ezért sajnálatos, hogy kettő egyre kikaptunk” – tette hozzá Vécsei Bálint.

A magyar középpályás mellett a Ferencváros gólszerzője, Ryan Mmaee és a remek védéseket bemutató Dibusz Dénes is nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Nagyon sok hosszú labdát kellett játszanunk, néha ez sikerült, s helyzeteket is tudtunk ezekből kialakítani. A második félidőben sajnos nem tudtunk betalálni. Ki kell elemezni a mérkőzést, tanulunk kell ebből, és remélhetőleg legközelebb nem követjük el ezeket a hibákat” – mondta a góllövő Ryan Mmaee.

„Nagyon pozitív, hogy végig felvettük a versenyt a Leverkusennel. Meglepetést tudtunk okozni, többször is mögéjük kerültünk, a vezetést is megszereztük. Minden úgy alakult a mérkőzés elején, ahogy azt elterveztük. Tudtuk, hogy a jóval esélyesebb hazai csapat nyomás alá szeretne helyezni minket, ez így is történt, s az első félidőben sikerült is egyenlíteniük. Kicsit óvatlan és naiv letámadási kísérletünket nagyon szépen átjátszották. A második félidőt is próbáltuk úgy kezdeni, ahogy az elsőt. Amíg erővel bírtuk, s amíg nem fogytunk el egy kicsit, addig méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak. Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni, mert a mai teljesítményünk nagyon rendben volt” – nyilatkozta Dibusz Dénes.

„A Young Boys elleni meccs volt az egyetlen, amelyen nem voltunk elég agresszívak. Előtte Prágában is sok blokkunk volt. Abból atalálkozóbóltanultunk, és fokozottan odafigyelünk ezekre a szituációkra. Ma is jó néhány szituáció előfordult, amikor kellettek a blokkok, örülök, hogy megkaptam ezt a segítséget a többiektől. Mindenki beletette a munkát, nem tehetünk szemrehányást senkinek, egy jó mérkőzést játszottunk egy minőségi csapat ellen. Most már a hétvégi Magyar Kupa-megméretés lesz a fókuszban, aztán a Fehérvár elleni összecsapás, de az Európa-liga adja ennek az ősznek a sava-borsát, s a következő meccsen szeretnénk pontot szerezni” – mondta Dibusz.

 

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros 2–1 (1–1)

Leverkusen,
BayArena, 11 013 néző. V: Treimanis (lett)
BAYER LEVERKUSEN: Hradecky – J. Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven (Hincapié, 67.) – E. Palacios (Aránguiz, 50.), Demirbay – Adli (Bellarabi, 67.), Wirtz (Amiri, 80.), M. Diaby – Alario (Schick, 66.). Vezetőedző: Gerardo Seoane
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavrics, 77.) – Nguen, Zachariassen, Zubkov (Cabraja, 86.) – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: E. Palacios (37.), Wirtz (69.), ill. R. Mmaee (8.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik