B. O. M. 2021.07.21 20:22 Frissítve: 2021.07.22 09:26

Ekl: történelmi meccsre utazott a Sepsi Nagyszombatba

Történelmi útra indult szerda reggel Bukarestből a Sepsi OSK küldöttsége: a székelyföldi csapat csütörtök este fennállása első nemzetközi kupamérkőzését vívja Nagyszombatban a Spartak Trnava ellen – amelynek ez már a 153. európai találkozója lesz.

 

A szentgyörgyiek szerdán már a nagyszombati stadionban edzettek (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)

 

A szentgyörgyiek jó hangulatban keltek útra, hiszen az első forduló után vezetik a Liga 1 táblázatát, lévén az övék az egyetlen csapat, amely két góllal tudott nyerni. Pedig az Academica Clinceni ellen az előző szezon több meghatározó játékosa, mint a hosszú sérülésből éppen csak felépülő Fülöp István, a felkészülés végén kieső Branislav Ninaj és Catalin Golofca sem lépett pályára – közülük most is csupán utóbbi játékára van esély. Ioan Andrei Dumitert pedig éppen szerdán adta el az FCSB-nek a Sepsi, a 22 éves támadóért román sajtóhírek szerint 350 ezer eurót fizet a bukaresti klub.

Amit viszont nagyon bánnak a Székelyföldön, hogy az UEFA egyelőre nem engedi a vendégszurkolók utazását, pedig szentgyörgyi szempontból egy felvidéki kiruccanásnál kedvezőbb sorsolás nehezen jöhetett volna össze. Igaz, a szlovákiai járványügyi szabályok is legfeljebb ezer nézőt engedélyeznek egy mérkőzésre, így a 19 200 férőhelyes Anton Malatinsky Stadionban a székek java üresen marad.

A két csapatot Bogdan Mitrea személye köti össze, a Sepsi csapatkapitánya ugyanis tavaly nyáron éppen a Spartaknál játszott szezon (28 mérkőzés, 8 gól) után igazolt a székelyföldiekhez. A 33 éves középhátvéd szép emléket őriz előző klubjáról, és mint a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a sorsolás előtt meg is érezte, hogy ők lesznek a Sepsi első ellenfelei. „A Spartak nagyon jó csapat Szlovákiában, csak jót tudtam mondani róla a jelenlegi társaimnak is. Követtem az eredményeit, a fiatalok fejlődését, a fél csapattal játszottam együtt, és még Michal Gasparík edzővel is dolgoztam együtt néhány napot” – monda Mitrea.

Leo Grozavu, a Sepsi edzője kiegyensúlyozott találkozóra számít, amelyen egyik vagy másik játékos pillanatnyi ihlete jelentheti majd a különbséget. „Vesztettünk pár játékost a nyáron, és az újaknak még össze kell szokniuk a régiekkel. Hiába voltak sikeresek a felkészülési mérkőzések, elég tapasztalt vagyok ahhoz, hogy tudjam, ez semmit sem fog jelenteni” – mondta a szentgyörgyi szakvezető.

HADNAGY ATTILA SPORTIGAZGATÓ VÁRAKOZÁSAI

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

19.00: Spartak Trnava (Nagyszombat, szlovák)–Sepsi OSK (romániai) – élőben az NSO-n!

2021.07.22 19:24:08

Ekl/El CSELŐTEI MÁRK (összefoglaló), HERCZEG ZSOLT (percről percre)

Holender Filip csereként állt be, Schäfer András viszont végigjátszotta a mérkőzést.

2021.07.22 20:45:03

Ekl/El H. Á.

Kleinheisler László is helyet kapott az eszékiek kezdőcsapatában, 57 perc jutott neki.

2021.07.22 18:47:33

Ekl/El SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

A lila-fehérek találataira a hajrában bombagóllal válaszolt a Vaduz, így nyílt maradt a párharc.

2021.07.21 15:33:26

Ekl/El BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT, DUDUCZ TIBOR (percről percre)

A szentgyörgyiek az utolsó percekben emberhátrányban játszottak, de így sem kaptak ki.

2021.07.22 17:15:33

Ekl/El BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Hornyák Zsolt csapata háromgólos hátrányban kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a második félidőt.