Ekl: történelmi meccsre utazott a Sepsi Nagyszombatba

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 20:22
null
A szentgyörgyiek szerdán már a nagyszombati stadionban edzettek (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
Történelmi útra indult szerda reggel Bukarestből a Sepsi OSK küldöttsége: a székelyföldi csapat csütörtök este fennállása első nemzetközi kupamérkőzését vívja Nagyszombatban a Spartak Trnava ellen – amelynek ez már a 153. európai találkozója lesz.

A szentgyörgyiek jó hangulatban keltek útra, hiszen az első forduló után vezetik a Liga 1 táblázatát, lévén az övék az egyetlen csapat, amely két góllal tudott nyerni. Pedig az Academica Clinceni ellen az előző szezon több meghatározó játékosa, mint a hosszú sérülésből éppen csak felépülő Fülöp István, a felkészülés végén kieső Branislav Ninaj és Catalin Golofca sem lépett pályára – közülük most is csupán utóbbi játékára van esély. Ioan Andrei Dumitert pedig éppen szerdán adta el az FCSB-nek a Sepsi, a 22 éves támadóért román sajtóhírek szerint 350 ezer eurót fizet a bukaresti klub.

Amit viszont nagyon bánnak a Székelyföldön, hogy az UEFA egyelőre nem engedi a vendégszurkolók utazását, pedig szentgyörgyi szempontból egy felvidéki kiruccanásnál kedvezőbb sorsolás nehezen jöhetett volna össze. Igaz, a szlovákiai járványügyi szabályok is legfeljebb ezer nézőt engedélyeznek egy mérkőzésre, így a 19 200 férőhelyes Anton Malatinsky Stadionban a székek java üresen marad.

A két csapatot Bogdan Mitrea személye köti össze, a Sepsi csapatkapitánya ugyanis tavaly nyáron éppen a Spartaknál játszott szezon (28 mérkőzés, 8 gól) után igazolt a székelyföldiekhez. A 33 éves középhátvéd szép emléket őriz előző klubjáról, és mint a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a sorsolás előtt meg is érezte, hogy ők lesznek a Sepsi első ellenfelei. „A Spartak nagyon jó csapat Szlovákiában, csak jót tudtam mondani róla a jelenlegi társaimnak is. Követtem az eredményeit, a fiatalok fejlődését, a fél csapattal játszottam együtt, és még Michal Gasparík edzővel is dolgoztam együtt néhány napot” – monda Mitrea.

Leo Grozavu, a Sepsi edzője kiegyensúlyozott találkozóra számít, amelyen egyik vagy másik játékos pillanatnyi ihlete jelentheti majd a különbséget. „Vesztettünk pár játékost a nyáron, és az újaknak még össze kell szokniuk a régiekkel. Hiába voltak sikeresek a felkészülési mérkőzések, elég tapasztalt vagyok ahhoz, hogy tudjam, ez semmit sem fog jelenteni” – mondta a szentgyörgyi szakvezető.

HADNAGY ATTILA SPORTIGAZGATÓ VÁRAKOZÁSAI

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

19.00: Spartak Trnava (Nagyszombat, szlovák)–Sepsi OSK (romániai) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik