Vívás: Kart karba öltve írtuk a sportág történetét – Paolo Azzi

K. E. P.K. E. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 23:20
Címkék
Az Olasz és Magyar Vívószövetség szervezésében tartott szemináriumot az Olasz Kultúrintézet. Az eseményen Szilágyi Áron és Luca Curatoli is kifejtették véleményüket a sport és a diplomácia összefüggései kapcsán.




A Szépség egy mozdulatban olasz-magyar kezdeményezésű szeminárium sorozat 11. előadásának az Olasz Kultúrintézet adott helyet. Az előadás Vívás és diplomácia: a sport mint a siker elérésének hajtóereje a páston és az életben címmel hirdették meg, olyan vendégekkel, mint a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, az olimpiai ezüstérmes Luca Curatoli, valamint az olasz és magyar vívószövetség elnöke, Csampa Zsolt és Paolo Azzi.

A közönség soraiban pedig az olasz vívóválogatott néhány tagja is megjelent, akik a pénteken kezdődő világkupaversenyre érkeztek Budapestre. Csampa Zsolt külön ki is emelte, hogy igyekeztek a versenyt a magyaroktól megszokott minőségben megrendezni. A két elnök egyetértett abban, hogy a sport diplomáciai hatásai akkor érződnek a legjobban, mikor a különböző kultúrájú emberek találkoznak a versenyeken. Luca Curatoli és Szilágyi Áron úgy fogalmazott, hogy ilyenkor mindenki megtanul egy nyelvet beszélni.

A beszélgetés során végig érezhető volt a felek közti tisztelet. „Kart karba öltve írtuk a sportág történetét” – tette hozzá Paolo Azzi, mikor az olasz-magyar vívóbarátságról esett szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik