Videó: 100 éves üknagymama a világ legidősebb női erőemelője

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.09. 16:45
null
Elképesztő! (Fotó: guinnessworldrecords.com)
Augusztus 8-án töltötte be 100. életévét a floridai Edith Murway-Traina, aki ebből az alkalomból hivatalosan is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legidősebb erőemelő-versenyzője – írta meg a Givemesport.

Edith Murway-Traina a mai napig is aktívan űzi a sportot, a legutolsó versenyén, 2019-ben pedig egészen pontosan 98 éves és 94 napos volt. De alig várja már, hogy koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után ismét visszatérhessen a konditerembe és készülhessen az edzőjével a következő versenyére – olvasható a guinnessworldrecords.comon.

Murway-Traina korábban táncoktatóként dolgozott, 91 éves volt, amikor egy barátnője elhívta őt az edzőterembe.

Amikor néztem a hölgyeket ahogy edzettek, úgy éreztem, nekem is fel kellene emelnem néhány súlyzót, és megtettem. Aztán ahogy rendszeresen járni kezdtem, egyre jobban élveztem, és azon voltam, hogy egyre jobb és jobb legyek” – emlékezett vissza az idős asszony.

Murway-Traina általában 20 és 70 kilogramm közötti súlyokat emel, amivel mindenkit sokkol maga körül.

„Tudtuk, hogy az egyik legidősebb, de ledöbbentünk – és nagyon büszkék voltunk –, amikor elmondta, hogy ő tartja a világrekordot. Családunk számára megtisztelő ez” – mondta el Honey Cottrell, Murway-Traina lánya.

„Előadóművészként és táncosként a taps mindig nagyon fontos része volt az életemnek. Minél több tapsot kaptam, annál boldogabb voltam. Amikor az emberek megtudják, hogy a kilencvenes éveimben ilyesmit csinálok, jobban felfigyelnek rám” – árulta el a 100 éves asszony, aki az évek alatt annyi versenyt nyert meg és serleget vitt haza, hogy alig férnek el otthonában.

„Azt hiszem, a kilencvenes éveimben tudatosult bennem igazán az, hogy az embereknek jobban el kell fogadniuk önmagukat. Ez a legszebb dolog a világon. Azt hiszem, ebből merítek igazán erőt” – fogalmazott Murway-Traina, aki a körülötte lévőket is motiválja.

„Hogyha ő el tud jönni és edzeni, akkor mi is” – jelentette ki barátja, Carmen Gutworth.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik