UFC: szédületes csata után cseh harcos lett a félnehézsúly új bajnoka

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.12. 16:45
null
Jirí Procházka Csehország első UFC-bajnoka (Fotó: Getty Images)
Megérte a virrasztást a magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Szingapúrban rendezett UFC 275 gála, amelynek keretein belül sor került a Csang Vej-li–Joanna Jedrzejczyk visszavágóra – a kínai ismét felülmúlta riválisát, aki a mérkőzés után be is jelentette visszavonulását –, míg a férfiaknál Jirí Procházka személyében új félnehézsúlyú világbajnokot avattak, mert a cseh harcos egy hihetetlenül izgalmas mérkőzésen feladásra kényszerítette a brazil Glover Teixeirát.

 

Nem lehet egykönnyen elfelejteni aCsang Vej-li (22–3–0) és Joanna Jedrzejczyk (16–5–0) közti első mérkőzést. A két évvel ezelőtti összecsapáson a lengyel klasszis homloka olyan súlyosan megsérült, hogy arca szinte a felismerhetetlenségig eltorzult.

A visszavágó kevésbé sikerült izgalmasra, az előzővel ellentétben nem is volt szükség a pontozóbírókra, hiszen a 32 éves kínai egy forgó ütéssel már a második menetben KO-zta a hosszú idő után visszatérő riválisát. A 34 éves Jedrzejczyk a vereség után bejelentette visszavonulását.


A gála fénypontja kétségtelenül a férfi félnehézsúlyú címmérkőzés volt, amelyetJirí Procházka (29–3–1) és a címvédő Glover Teixeira (33–8–0) is szinte végigtámadott.

Nem a várható forgatókönyv szerint alakult a küzdelem, hiszen az állóharcban erősebb Procházkát többször is megfogta állva a földharcban erősebb Teixeira, aki még tavaly októberben vette el a félnehézsúlyú övet a lengyel Jan Blachowicztól.

Az ötödik menetben, fél perccel a vége előtt azonban jött a csattanó, hiszen a 42 éves brazilt éppen saját fegyverével, fojtással győzte le a 29 éves trónfosztó – a sikerrel Jirí Procházka Csehország első UFC-bajnoka lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik