Televízió: 30 éve kezdtem a Telesportban – Csisztu Zsuzsa

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 13:22
Szombaton volt harminc éve, hogy Csisztu Zsuzsa hivatalosan is munkába állt a Telesportnál. A Mandiner sportrovatvezetője, a Sportrádió műsorvezetője és a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke hosszabb posztban emlékezett meg a kezdetekről és az azóta eltelt útról.  

Napra pontosan 30 esztendeje, 1992. október 1-jén kezdtem el dolgozni hivatalosan a Telesport szerkesztőségében mint fiatal újságíró, s az első női televíziós szerkesztő-riporter és műsorvezető a sportműsorokban a képernyőn” – kezdte posztját Csisztu Zsuzsa. Napra pontosan 30 esztendeje, 1992. október 1-jén kezdtem el dolgozni hivatalosan a Telesport szerkesztőségében mint fiatal újságíró, s az első női televíziós szerkesztő-riporter és műsorvezető a sportműsorokban a képernyőn” – kezdte posztját Csisztu Zsuzsa.

Leginkább azt tanultam meg, hogy a média, és azon belül is a televíziós szakma egy igazi csapatmunka, ahol minden egyes kollégának nélkülözhetetlen a tudása és a munkája. Sok minden történt ebben a 30 esztendőben, és van jó néhány dolog, amire szakmailag talán büszke lehetek: összesen hét olimpián és 100-nál is több világversenyen dolgoztam, kommentátorként a tornán és szakágainkon túl a műkorcsolya és jégtánc, a szinkronúszás vagy műugrás világversenyeit évtizedekig közvetíthettem. A sportújságírói munka mellett politikai, közéleti magazinokban, oknyomozó műsorokban, a kultúra és a szórakoztatás terén is dolgozhattam, mégis: úgy érzem, talán a legnagyobb áttörést azzal érhettem el, hogy megalapozhattam egyáltalán annak a lehetőségét, hogy egy női műsorvezető ne legyen testidegen elem egy, akár a labdarúgó-, akár a Forma-1-es vagy a gyorsasági motoros világ környezetében.

Attól kezdve, hogy eredendően még sokan azt is megkérdőjelezték, egy nő miképp merészkedhet odáig, hogy a TOTÓ-eredményeket beolvassa egy tévéműsorban, eljutottunk odáig, hogy már az 1998-as franciaországi futball-világbajnokság idején állandó műsorvezető voltam a stúdióban. Elsőként lehettem 90 perces élő labdarúgó összefoglaló műsor műsorvezetője, a Gól, Gól, Gól-ban, és azt hiszem, megalapozhattam, hogy egy női műsorvezető jelenléte magától értetődő jelenség lehessen egy labdarúgó Bajnokok Ligája-, vagy Európa-liga-, vagy egy Bundesliga-magazinban. Nagyon örülök, hogy ma már kolléganők a lehető legnagyobb természetességgel vezetnek műsort Forma-1-es műsorokban vagy válhatnak »Bundesmuttivá« akár a német labdarúgó-összefoglalóban” – emelte ki a három évtized szerinte legfontosabb eredményét.

A TELJES BEJEGYZÉS ITT OLVASHATÓ!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik