D. Á.
MTI
2023.06.08 17:37 Frissítve: 2023.06.08 21:49

Tájfutás: világbajnokságot rendeznének Veszprémben 2027-ben

Tájékozódási futó világbajnokságot rendeznének 2027-ben Veszprémben, ennek érdekében háromoldalú megállapodást kötött két sportszervezet, valamint a Pannon Egyetem – közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022 decemberében pályázatot nyújtott be a 2027-es felnőtt világbajnokság rendezésére, a rendezői jogokat pedig a Veszprémi Honvéd SE (VHSE) tájfutó szakosztályának adta át veszprémi helyszínnel.

Idézték Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát, aki az együttműködési megállapodás aláírása előtt arról beszélt: a tájfutás nemcsak a sportról, hanem a természetről, annak szeretetéről is szól, amely az egyetem értékeivel is összhangban van.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte: a felsőoktatási intézményben megtartották a kötelező testnevelés órákat és a versenysportot űző fiatalokat egyéni tanrenddel, ösztöndíjjal és kollégiumi szálláshellyel ösztönzik. Az egyetem folyamatban levő felújítása részeként több sportpályát is létesítenek, a jövőben pedig futópályát is terveznek kialakítani – tette hozzá.

Szűcs Pál, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnökének tájékoztatása szerint a világbajnokság rendezéséért Magyarországnak Svédországgal, Finnországgal és más északi államokkal kell felvenni a versenyt.

Németh Zsoltné, az egyesület tájfutó szakosztályvezetője pedig jelezte: a Pannon Egyetemmel közös szervezésű sporteseményeket, pályázatokat és konferenciákat is terveznek a sportág népszerűsítése érdekében.

Szokolik Gergely, az együttműködésben résztvevő Veszprémi Egyetemi Sport Club ügyvezető elnöke a megállapodás aláírását megelőzően támogatásáról biztosította a VHSE munkáját a tájfutó világbajnokság szervezésének elnyerése érdekében – áll a közleményben.

Az egyetem tájékoztatása szerint sikeres pályázat esetén mintegy hatvan országból 350 élversenyző és csaknem ötezer kísérő, valamint szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es vb-re.

(MTI)

2023.10.02 11:16:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szeptember 25-től október 1-ig tartó időszakban több mint 8 millió oldalt töltöttek le felhasználóink.

2023.10.02 22:18:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ő nekünk, rajtunk akart, akar segíteni.

2023.10.02 15:01:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Amikor úgy kívánta a helyzet, az Egyesült Államok elnökét sem engedte utcai cipővel szőnyegre lépni.

2023.10.02 11:20:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Remélem, hogy edzőink is érzik, sokat tettünk értük, megreformáltuk az eddigi programokat, és elindítottuk a nevelőedzői programot.”