I. SZ., MTI 2022.05.20 12:40 Frissítve: 2022.05.25 20:59

Szörf: raceboard-vb lesz jövő héten a Balatonon

Balatonföldvár ad otthont jövő héten a raceboard-világbajnokságnak, amelyre 12 ország 64 szörföse adta le a nevezését, köztük 9 magyar versenyző.

 

„Nagy lépés a sportágunk számára, hogy egy ilyen rangos versenyt rendezhetünk a Balatonon – nyilatkozta Szalay Balázs, a Magyar Szörfszövetség elnöke. – A raceboard bár nem olimpiai osztály, a szörfsportnak nagyon népszerű ága, és bár rendezési szempontból is nagy kihívás elé állít minket, de a Spartacus Vitorlás Egyletben kiváló partnerre találtunk. Ez azért is fontos, mert ha ez a mostani esemény jól sikerül, további nagy nemzetközi versenyekre is eséllyel pályázhatunk."

Utassy Loránd, a magyar szörfválogatott szövetségi kapitánya elmondta, magyar éremre is lehet számítani, az indulók között van Sánta Bence, aki a 2017-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, valamint az U23-as mezőnyben Morvai Bálint is dobogó esélyes.

Sánta Bence jelenleg az új olimpiai osztály, az iQFoil Európa-bajnokságán versenyez a Garda-tavon, hétfőre azonban hazaérkezik, és folytatja a versenyzést már raceboarddal.

„Mindig nagyon jó érzés itthon versenyezni, a 2017-es Európa-bajnoki ezüstre jó szívvel emlékszem, bízom benne, hogy a földvári világbajnokságon is megcélozhatom a dobogót. Az iQFoil- és a raceboard-felszerelés nagyban különbözik egymástól, előbbi szinte repül a vízen, míg utóbbi inkább a klasszikus irányvonalat képviseli, jobb állóképességet igényel, viszont kisebb szélben is lehet futamokat rendezni. Ismerjük a Balatont, ez jelenthet előnyt nekünk, magyaroknak, ugyanakkor látni kell, hogy a mezőny összes tagja rutinos versenyző, úgyhogy nagy csatákra van kilátás” – fogalmazott Sánta Bence.

A 2017-es balatonfüredi Eb-n Sánta mellett a hatszoros olimpikon Gádorfalvi Áron arany-, Cholnoky Sára pedig bronzérmet szerzett.

A vb hétfőn a nyitóünnepséggel kezdődik, keddtől szombatig pedig napi három futamot terveznek a rendezők.

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.