nemzetisport.hu 2020.05.25 14:11 Frissítve: 2020.05.25 14:52

Erősport: Juhász Péter az egyéni bajnoki cím mellé a páros ob-n is nyerni tudott

Juhász Péter, aki 2020-ban zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg az egyéni országos bajnokságot az erősemberek között, aktuális versenyzőpartnerével Véró Alexxel vágott neki a páros megmérettetésnek. A Magyar Erősember-szövetség (HSMA) páros bajnokságán (V-Team-kupa) hét duó mérte össze az erejét. A kérdés főként az volt, hogy a címvédőket sikerül-e leszorítani a dobogó legfelső fokáról – írta a versenyről szóló beszámolójában a Prémium Média & Sport Management.

A HSMA páros országos bajnokságának mezőnye (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

 

A versenyt még zárt kapuk mögött tartották Várpalotánál, az inotai dolomitbányában, a szükséges járványügyi szabályozásnak megfelelő lebonyolítás mellett. Az izgalmas helyszínválasztás is emelte a versenyzők adrenalin szintjét: nem mindennap rendeznek sporteseményt egy külszíni bányában. Igaz, a szokatlan, apró zúzalékos, kőporos talaj nagyobb odafigyelést is igényelt. Hat versenyszám szerepelt az erősemberek szombati „menüjében”: nehézgéphúzás, vikingnyomás, hordágycipelés, lengősúly cipelés, felhúzás és bödönpakolás.

Az első versenyszámban a homlokrakodó tömege 23.5 tonna volt, amit a 25 méterre található célvonalig kellett a párosoknak elvontatni. Ebben a címvédő Sebestyén János, Molnár Zsolt páros bizonyult a legjobbnak, ha kis különbséggel is, de megelőzve a Juhász, Véró kettőst. Már ekkor sejteni lehetett, hogy a kis különbségeknek később még nagy jelentőségük lesz…

Vikingnyomásban szintén szoros csata bontakozott ki, s az utolsó másodpercekig kérdéses volt ki nyeri a számot. A nagy sorozatszámú nyomások ellenére a fent említett két párosnak sikerült 34-34 ismétléssel holtversenyben végezni.

(Fotó: Prémium Média & Sport Management)

 

Következett a speciális hordágy cipelés: egy fémvázas keretbe összességében 450 kilogramnyi szikladarabot pakoltak, amit a versenyzőknek egy 40 méter hosszú pályán egy fordulással kellett elvinni.

Ezt követte két egyéni szám, a lengősúly cipelés (381.5 kg 25 méteres cipelése vállon) és a felhúzás (300 kg minél több ismétlésre). Előbbiben az idei újonc Véró 3 századmásodperccel verte meg Sebestyént, míg Juhásznak már a szám megnyeréséhez elegendő volt az öt felhúzás is.

A záró gyakorlat bödönpakolás volt egy 122 centiméter magas kereten keresztül kellett a 140 kg-os bödönt átrakni 90 másodperc alatt minél többször. A számban Juhászék végül bebiztosították az összetett elsőséget.

„Szomorúak voltunk, amikor az első versenyszámban a második helyen végeztünk. Nagyon készültünk rá. A vikingnyomásban harmincnégy ismétlést hoztunk, ami nagyon jó eredménynek számít. A negyedik gyakorlatnál volt egy pici szerencsénk is, amikor Alex három századmásodperccel hamarabb ért be a lengősúllyal, mint a második helyen álló Sebestyén Jani. Ezt követően tudtuk, hogy mi lesz elég a vezetés megtartásához” – értékelte a versenyt Juhász Péter.

A második a tavalyi bajnok Sebestyén János, Molnár Zsolt, míg a bronzérem a Kónya Gergő, Lindeisz Gábor kettősé lett.

VÉGEREDMÉNY
1. Juhász Péter, Véró Alex: 39.5 pont
2. Molnár Zsolt, Sebestyén János: 35.5
3. Kónya Gergő, Lindeisz Gábor: 24.5
4. Mészáros Dávid, Vizi György: 21.5
5. Dezső Martin, Losonczi Imre: 17
6. Kovács Ferenc, Kurucz Kornél: 15
7. Novakovics Gábor, Vinkler Ádám: 14

2021.06.19 10:28:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A ma 50 éves korábbi parlamenti képviselő a Vasas-szurkolók megpróbáltatásairól is beszél.

2021.06.17 15:00:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A két olimpiai bajnok az Open Water Tournament nyílt vízi úszóbajnokság edzését látogatta meg. (x)

2021.06.15 23:29:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az egyenjogúság, az emancipáció témája a modern(ebb) társadalmakban örök feszültségforrás. A felesleges zsörtölődést megelőzve leszögezem, hogy nőpárti vagyok.

2021.06.15 08:12:10

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„Egyszer Dvéri Zsolt edzés után szólt, hogy »„Gyere, kicsi, rúgjunk egy-két szabadot!«”

2021.06.09 11:27:49

Egyéb egyéni B. D. K.

A 28 éves Paige Spiranac fotóitól felrobban az internet!