Erősport: „Tizennégy év munkája” – a mádi erősember a tengerentúlon bizonyított

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 16:46
null
Nem mindennapos, ahogyan Juhász Péter autóba szállt az amerikai versenyen
A 21. helyet szerezte meg élete első tengerentúli versenyén a többszörös magyar bajnok erősember, Juhász Péter. A mádi sportember a Official Strongman Games open-kategóriájában mérettette meg magát Daytona Beachen, és kis szerencsével jóval előrébb is végezhetett volna.

 

 


„Karrierem eddigi legnagyobb megmérettetése volt, mind a súlyok, mind a mezőny tekintetében” – mondta az amerikai erősember-versenyre visszatekintve Juhász Péter a Prémium Médiának. Az erősember a 21. helyet szerezte meg a Official Strongman Games open-kategóriájában, mindezt úgy, hogy több számban is egyéni rekordot jelentő súlyt mozgatott meg. A verseny az amatőr erősemberek legkomolyabb seregszemléjének számít Észak-Amerikában, és így világszerte is.

Juhász Péter 14 évnyi munkával jutott el a tengerentúli megmérettetésig (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Juhász Péter 14 évnyi munkával jutott el a tengerentúli megmérettetésig (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

„A rönknyomásnál azért is csúszott el kicsit a dolog, mert 165 kilogrammal kellett volna ismétlésre nyomnunk, míg nekem idehaza 160 kiló a legjobbam. De említhetem a kocsicipelést is, itthon 420-430 kilós lengősúlyt vittem már, ez most majdnem 460 volt. Ez volt rögvest az első nap… A folytatásban szerepelt még felhúzás és vegyespakolás. Utóbbi ment messze a legjobban. A hetedik-nyolcadik idő lett az enyém a közel negyven versenyző közül – ennek nagyon örültem. Nem érzem azt, hogy többet ki tudtam volna adni magamból ezen a hétvégén” – foglalta össze az eseményeket Juhász.

„A 21. hely lehet önmagában nem hangzik jól, az kicsit vacak érzés, hogy tudom, ha a rönknyomásnál legalább egy ismétlésig eljutok, akkor a 14-15. hely környékén zárok. Amikor ennyi pontot lehet egy versenyszámért kapni és az eleje nem indul jól, utána már nagyon nehéz visszatornászni magát az embernek, főképp egy ilyen mezőnyben” – tette hozzá a Tiszaújvárosban főállású tűzoltóként dolgozó sportember, aki amondó, eredménytől függetlenül rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett, az élményekről nem is beszélve.

„Tizennégy évnyi munka van abban, hogy most eljutottam a tengerentúlra, rengeteg jó versenyzővel találkozhattam, és pontosan láthattam azt is, mi az, amiben még előrébb kell lépnem” – jelentette ki, egyúttal köszönetet mondva a támogatásért, amit a hazai versenytársaktól kapott.

Juhász ebben az évadban 15 különböző megmérettetésen szerepelt, közte több európai meghívásos versenyen, megjárva Litvániát és az International Strongman Tournamentet, valamint Finnországban és Romániában is bizonyítva a Bajnokok Ligája-sorozatban. Utóbbi versenyekről – hasonlóan a mostani OSG-szerepléshez – rendre egyéni rekordokkal tért haza.

Elmondta, a következő heteket a pihenésnek szenteli, a 2022-es idényben pedig még több nemzetközi versenyen indulna, mert ebben látja az előrelépés zálogát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik