Egyetemi sport: új sportággal bővül a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 15:29
null
A KEK-en idén először futásban is kipróbálhatják magukat a felsőoktatási hallgatók (KEK)<br />
A BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 12. alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK), amelyen közel 1500 Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgató 6 sportágban, 3 napon keresztül méri össze tudását október 14-étől 16-áig.

 

12. alkalommal rendezik meg a KEK-et (Fotó: KEK)
12. alkalommal rendezik meg a KEK-et (Fotó: KEK)

A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben, nagypályás labdarúgásban, és idén először futóversenyben is – az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával. A KEK Run 2021 elnevezésű eseményre (amelyre amatőr és profi futók is jelentkezhetnek) október 16-án kerül sor a Ludovika Campuson

„A futás az egyetemisták körében is az egyik legnépszerűbb sport. Egyik célunk a KEK Runnal, hogy a csapatok mellett az egyéni sportolókat is megszólítsuk” emelte ki Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

A futóverseny (amelyen többek között a tokiói ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó, Siklósi Gergely is részt vesz) – és a KEK is – kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel, így akik csatlakoznak az eseményekhez, egyúttal a társadalmi felelősségvállalás jegyében is egy jó ügy mellé állnak.

Siklósi Gergely is részt vesz a KEK Runnon (Fotó: KEK)
Siklósi Gergely is részt vesz a KEK Runnon (Fotó: KEK)

„A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája rávilágít arra, hogy nem számít, hogy ki honnan érkezik a versenyre, a sport ereje és szeretete összeköt minket, magyarokat” – mondta Siklósi Gergely.

A NEVEZÉSI FELÜLET VALAMENNYI SPORTÁGBAN ELÉRHETŐ ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik