MTI/K. B. 2021.10.19 17:34 Frissítve: 2021.10.19 18:30

Cselgáncs: Braun Ákos és Ungvári Miklós lesz a két új kapitány

Jövőre Ungvári Miklós és Braun Ákos veszi át a szövetségi kapitányi posztot a magyar cselgáncs-válogatottban, mivel Pánczél Gábor a férfiak és Toncs Péter a nők éléről távozik – írja az MTI.

Ungvári Miklós lesz a férfiválogatott új szövetségi kapitánya (Fotó: Török Attila)

 

A judoinfo.hu szakportál beszámolója alapján a két mesteredző az év végén, szerződése lejártával távozik, mivel egyesületi feladatuk miatt nem kívánták meghosszabbítani szerződésüket. Kovács Antal, a Magyar Judoszövetség szakmai alelnöke bejelentette, a jövő év elejétől új összetételű szakmai csapat veszi át a magyar válogatott irányítását: férfi szövetségi kapitány a négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós lesz, a női kapitányi posztot pedig a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tölti be.

Szőnyegedzőként az ő munkájukat segíti a férfiaknál az évek óta Magyarországon dolgozó japán Kaida Ken, illetve a nőknél az Európa-bajnok, még mindig aktív Karakas Hedvig. A szakemberek munkáját az elmúlt évtizedekben Franciaországban, majd Olaszországban dolgozó japán szakember, Murakami Kijosi felügyeli.

„Hosszas előkészítő munka után tudtuk összeállítani a meggyőződésem szerinti legerősebb és legalkalmasabb stábot, amelyben olyanok kaptak szerepet, akik szakmai tudásuk, emberi kvalitásaik alapján erre a legalkalmasabbak, a hazai dzsúdós társadalomban elfogadottak, magas támogatottsággal bírnak, így a közös munka szakmai és emberi feltételeinek megteremtésére képesek. Olyan erős stábot sikerült összehoznunk, amely bárhol a világon megállná a helyét” – idézte Kovács Antalt az MTI.

A magyar dzsúdósport első és mindeddig egyetlen olimpiai bajnoka hozzátette, az összefogás érdekében minden résztvevő felismerte a feladat fontosságát.

„Ezt jól példázza Karakas Hédi esete is, aki még nem fejezte be aktív pályafutását, de önként, ellenszolgáltatás nélkül vállalta a szőnyegedzői feladatot” – tette hozzá Kovács.

A tokiói olimpiai ciklusban Pánczél Gábor és Toncs Péter irányította a magyar válogatottat, amely ebben az időszakban több nagy sikert ért el, tavaly Karakas Európa-bajnoki címet szerzett és az Év női sportolójának választották Magyarországon, az olimpiai indulás jogát hét versenyző harcolta ki, közülük Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, Pupp Réka pedig ötödik helyen végzett.

2021.12.07 18:39:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Sárosi Tibor várandós felesége a napokban hunyt el, így a sportember egyedül maradt az ikerbabákkal.

2021.12.07 18:09:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egy háromgyermekes édesanya, Milovics Mónika velencei háza majdnem porig égett.

2021.12.06 12:03:15

Egyéb egyéni NEDELYKOV TAMÁS

Hat éve világgá ment, Female Yeti néven indított blogot, a Manaszlu szeptemberi megmászása közben egy serpának köszönhette az életét.