K. T. I.
2021.12.02 14:13 Frissítve: 2021.12.02 15:13

Az Év Sportolója Gála: január 6-án, lehetőleg nézők előtt díjazzák a legjobbakat

A Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöksége úgy döntött, hogy 2022. január 6-án rendezi meg a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Reménykedve abban, hogy a vírushelyzet nem rosszabbodik, a legszigorúbban betartva az egészségügyi előírásokat, de remélhetőleg – amennyiben a hatályos jogszabályok lehetővé teszik – nézők előtt. A jövő év első csütörtök estéjére tervezett magas színvonalú televíziós produkciónak az immár hagyományos helyszín, a Nemzeti Színház ad majd otthont – számolt be a szervezet elnöksége.

A gálának, hasonlóan a legutóbbi hat alkalomhoz, a Nemzeti Színház lesz a helyszíne (Fotó: MSÚSZ/sportujsagirok.hu)

 

A sportujsagirok.hu weboldalon megjelent közlemény kiemeli, a gála kreatív producer ezúttal is Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke lesz. „A műsorban sztárfellépőkkel ünnepeljük a 2021-es év, elsősorban a tokiói olimpia és paralimpia magyar hőseit” – olvasható.

 A kategóriák
Az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos sportágak), az Év csapata (az egyéni sportágakban), az Év edzője (itt ezúttal is jelölt lesz egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző is), MSÚSZ-életműdíj, az Év e-sportolója, az Év szabadidősport eseménye, az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év sportpillanata.

Ahogyan 1958 óta minden esztendőben, a sportújságírók ezúttal 64. alkalommal is megválasztják az év legjobbjait. Szokás szerint az MSÚSZ elnöksége állítja össze a kategóriák jelöltjeit. A fogyatékos sportolók díjairól a paralimpiai bizottság által összeállított jelöltlista alapján felkért szakemberek, köztük újságírók döntenek. Az Év sportpillanata-díj jelöltjeire a gála névadó főtámogatója, az M4 Sport tesz javaslatot, majd a szurkolók és a szakírók közösen választják meg a kategória győztesét. Az Év e-sportolójára a Magyar E-sport-szövetség tesz javaslatokat, az Év szabadidős sporteseményére pályázni lehet, mindkét kategóriában az MSÚSZ elnöksége dönt a díjazottról. A voksolás a női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésének befejezése után, legkésőbb december 20-án kezdődik és december 27-én fejeződik be.

A kategóriák első három helyezettjét december 28-án ismertetik, a győztesek személyére pedig a január 6-ai gálán derül fény. 

Az előző gáláról szóló híreinket ide kattintva idézheti fel! 

 

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

2023.01.21 22:31:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu