SZ. M. 2021.11.24 21:00 Frissítve: 2021.11.24 22:59

Asztalitenisz-vb: Nátrán Roland az ITTF egyik alelnöke lesz

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség a houstoni vb helyszínén tartotta meg tisztújító közgyűlését, amely a vártnál gyorsabb és magyar szempontból kedvező eredményt hozott: Nátrán Rolandot a magyar szövetség elnökét beválasztották az ITTF elnökségébe, ami automatikusan alelnöki pozíciót jelent.

Nagy siker Houstonban, Nátrán Roland az ITTF egyik alelnöke lesz (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Sportdiplomáciai szempontból izgalmas nap volt a szerdai Houstonban, ahol a világ legnagyobb szervezete, a 226 tagállamot tömörítő Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség tartotta tisztújító közgyűlését.

Az új elnök személye nem volt kérdéses, mivel erre a posztra csak a svéd Petra Sörling pályázott, így természetesen ő vette át a leköszönő német Thomas Weikert helyét. Amellett hogy a svéd sportvezető az ITTF történetének nyolcadik elnöke, ő az első nő, aki ezt a pozíciót betöltheti.

Magyar szempontból az elnökség tagjainak megválasztása volt igazán érdekes, ugyanis a magyar szövetség elnöke, Nátrán Roland is a jelöltek között volt. Mint azt előzetesen elmondta, az esélyeit növelte, hogy a pályázók közül ő az egyetlen, aki a pénzügyi szférából érkezett, márpedig az ITTF elnökségében szükség van az ehhez a területhez értő alelnökre. Nos, a választás eredménye igazolta Nátrán Roland reményeit, beválasztották az elnökségbe, s ugyan a feladatokat ezt követően a testület tagjai osztják szét maguk között, szinte biztosra vehető, hogy a magyar sportvezető az elkövetkezendő négy évben az ITTF pénzügyekért felelős alelnöke lesz.

 

2021.12.05 08:32:40

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Ha tart a Bajnokok Ligája, kedden és szerdán ritkán van előadása a színész-énekesnőnek.

2021.12.02 15:52:51

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A 77 éves fotóriporter elsajátította, miként kell egyetlen képkockán megörökíteni a tökéletes pillanatot.

2021.12.02 22:24:29

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A modus vivendi megtalálása a sport területén tetszik az egyik legfontosabb feladatnak. És nemcsak ama lassan közhelyszámba menő párhuzam jegyében, mely szerint egy mérkőzés maga az élet, a küzdelem, a bajtársiasság, a győzelmek és csalódások feldolgozásának zanzásított »tananyaga«.

2021.12.02 22:28:06

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Kivételes korosztály távozik lassan, de biztosan a szőnyegről.

2021.12.02 12:42:57

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A kiadvány erőssége, hogy a miniportrék mindenkiről megemlítenek egy-egy érdekességet.