Asztalitenisz: négy magyar egység a főtáblán az ammani WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 17:25
null
Majoros Bence kínai ellenféllel szemben bravúros győzelemmel kvalifikálta magát a főtáblára (Fotó: WTT)
Az ammani wtt-verseny selejtezője után eldőlt, hogy férfi egyesben, valamint férfi, női és vegyes párosban is lesz magyar résztvevője a főtáblás küzdelmeknek.


Annál szorosabb győzelem nem létezik ebben a sportágban, mint amikor valaki a döntő játszmában két ponttal múlja felül ellenfelét – ez már önmagában véve is kiemelendő, akkor pedig még inkább, ha a túloldalon ázsiai, ráadásul kínai játékos áll. Nos, első számú férfijátékosunk, a világranglistán 121. helyen álló Majoros Bence a wtt-sorozat ammani contender-versenyén kipipálta ezt a bravúrt, miután a selejtező utolsó körében döntő szettben 12:10-ra nyert a 20 éves balkezes Liang Kuo-tungot. Ezzel egyesben egyedüli magyarként kvalifikálta magát a főtáblára, miután a hölgyeknél Madarász Dóra kisebb sérülés miatt feladta az ugyancsak kínai Csin Jü-hszüan elleni találkozót.

„Madarász kisebb fájdalmat érzett a lábában, ezért nem kockáztattunk, inkább visszaléptünk a mérkőzéstől” – mondta Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, akinek azért örömre is volt oka, ugyanis a női párosoknál a Dari Helga, Hartbrich Leonie duó sikerrel vette a selejtező utolsó akadályát, így ebben a számban is lesz főtáblásunk Ammanban.

Sőt, a férfi egyes és a női páros mellett a férfi és a vegyes párosra is érdemes lesz figyelnünk, előbbiben a Majoros, Ecseki, utóbbiban pedig az Ecseki, Madarász kettőst kvalifikáció nélkül sorolták a legjobbak közé – persze nagy kérdés, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Madarászt sikerül-e csütörtökre rendbe hozni.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, AMMAN
Férfiak. Egyes. Selejtező. 3. forduló:

Majoros Bence–Liang Kuo-tung (kínai) 3:2 (–6, 11, 9, –6, 10)
Nők. Egyes. Selejtező. 3. forduló:
Csin Jü-hszüan (kínai)–Madarász Dóra 3:0 (1, 0, 0 – Madarász sérülés miatt feladta)
Páros. Selejtező. 2. forduló:
Dari Helga, Hartbrich Leonie–Altinkaya, A. Solja (török, osztrák) 3:0 (9, 7, 11)
Kuaj Man, Cung Ko-man (kínai)–Madarász, Imre Leila 3:1 (5, –8, 5, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik